Normal

Politiet leter etter klær i UFF-bokser

I drapssaken i Hamar har politiet hentet inn klær fra UFF-containere og søppeldunker i jakten på klærne som den siktede mannen hadde på seg på drapsdagen.

Politiet etterforsker drap i Hamar

Politiet går igjennom klær fra UFF-bokser i håp om å finne den siktede mannens klær.

Foto: Stein Schinstad

I helga ba politiet folk lete i søppeldunkene sine etter ukjente klær og ellers være oppmerksomme på henslengte ting, fordi de mener at den siktede mannen hadde byttet om før han dro tilbake til Ormseter.

– Nå har vi samlet inn en del klær fra UFF-containere og andre innsamlingspunkt, så vi har en del som vi går igjennom nå, sier politiadvokat André van der Eynden.

Etter å ha gjennomgått bilder er politiet sikre på at det er den siktede som er på begge bildene. Det vil si at han har skiftet klær i løpet av tirsdag formiddag.

– Han har en annen bekledning når han tar bussen fra Sannerud klokka 12.42. På bildet med offeret klokka 10.54 så har han på seg mørk bukse, lue og en mørk skinnjakke, og det er disse klærne vi nå ønsker hjelp til å finne, sier van der Eynden.

Har lett med hunder

Også barnevogna den drepte kvinnen og mannen hadde med seg, er forsvunnet, og politiet har lett etter den i området rundt asylmottaket på Ormseter.

– Vi har blant annet lett med hund etter barnevogna, men vi har ikke funnet den, sier van der Eynden.

Nekter straffskyld

Den afghanske mannen, som ble pågrepet to dager etter drapet, og siktet for å ha drept sin 27 år gamle kone, er ikke avhørt flere ganger.

– Han er bare avhørt en gang. Forsvareren hans har sagt at han ikke erkjenner straffskyld, så det gjelder fortsatt, sier van der Eynden, og legger til at det er for tidlig å si når mannen kan avhøres igjen.

Politiet har fortsatt store ressurser på drapsetterforskningen og jobber blant annet med avhør.

– Vi jobber systematisk med alle data vi har samlet inn. Vi prøver å skaffe oss oversikt over hvem som kan vite noen om saken, og det er en stor jobb å avhøre alle.

André van der Eynden opplyser at politiet fortsatt ønsker tips i saken dersom det er noen som har sett noe som kan være av interesse.