NRK Meny
Normal

Politiet om Søndre Land-drapet: – Vi har mange spor

Politiet har mange spor å gå etter i jakta på den eller de som drepte Nils Olav Bakken (49) på Søndre Land sist lørdag. Politiadvokat Kristian Johansen vil ikke kommentere om de er nær et gjennombrudd.

Kripos gjorde tirsdag ettermiddag undersøkelser ved den dreptes bopel på Dokka

Politiet gjorde grundige undersøkelser i mannens bolig.

Foto: Lars Erik Skrefsrud / NRK

Nils Olav Bakken (49) ble funnet drept og ille tilredt i et bål av to turgåere klokka 19.30 lørdag kveld. Drapsalarmen gikk og det ble satt i gang en storstilt etterforskning på drapsstedet, i et skogsområde på vestsiden av Randsfjorden i nærheten av Fluberg bru i Søndre Land.

I tillegg til en nitidig teknisk etterforskning på drapsstedet og i mannens bolig, har politiet foretatt en rekke avhør av naboer og miljøet mannen var en del av. Det er kommet fram at han var del av et rusmljø på Dokka. Flere vitner har hevdet at de så den avdøde lørdag ettermiddag, bare timer før han ble funnet død.

Trapper ned

Ifølge politiadvokat Kristian Johansen trapper politiet ned bemanninga noe i helga. Kripos er kun i beredskap og deltar ikke i etterforskninga før på mandag. Han avviser likevel at etterforskninga trappes ned.

– Vi har tatt en vurdering på at det er forsvarlig å trappe ned litt. Men vi etterforsker for fullt og mottar tips fra publikum gjenom helga.

Johansen sier at politiet har mange potensielle spor å gå etter, og at han føler at de har kontroll.

– Vi har fortløpende avhør og mottar tips og opplysninger fra publikum.

– Betyr det at dere er nær et gjennombrudd?

– Det ønsker jeg ikke å kommentere.

Johansen bekrefter at de har et lokalt fokus i etterforskninga, men at de kartlegger nettverket til den avdøde. De har tidligere bekreftet at rusmiljøer i Oslo kan være interessante for politiet.

Ingen andre politidistrikter er involvert akkurat nå.

Elektroniske spor

Sjekker overvåkningskamera

Overvåkningskameraet fra denne politistasjonen blir sjekket av politiet i jakten på den eller de som drepte Nils Olav Bakken.

Foto: Dag Kessel / NRK

En viktig del av politiets arbeid i jakten på den eller de som drepte 49-åringen blir gjennomgang av mobilbruk og overvåkningskameraer.

– En viktig del av arbeidet nå framover vil være å gå gjennom de elektroniske sporene som vi fortløpende sikrer, sier Johansen.

Politiet har den avdødes mobiltelefon, og et overvåkningskamera ved en bensinstasjon på ruta mellom mannens bolig og funnstedet gjennomgås.

Han vil ikke si noe om hvor Bakkens mobiltelefon ble funnet.

Laster kart, vennligst vent...

Kartet viser hvor Nils Olav Bakken ble funnet drept.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Stort underslag for retten

  Tirsdag må en bonde fra Hedmark og en tidligere regnskapssjef i Gartnerhallen møte i retten, tiltalt for å ha underslått 49 millioner kroner fra frukt- og grøntprodusenten. Ifølge førstestatsadvokat Geir Kavlie i Økokrim er dette en av de mer alvorlige underslagssakene Økokrim har hatt, skriver NTB.

 • Folldal saksøker ikke Telenor

  Folldal kommune går ikke til økonomisk søksmål mot Telenor etter det alvorlige kabelbruddet i desember. Det sier ordfører Hilde Frankmo Tveråen (bildet). Bruddet førte til at hele kommunen var uten bredbånd-, telefon- og mobildekning i ett og et halvt døgn.

  Ordfører Hilde Frankmo Tveråen
  Foto: Geir Olav Slåen
 • Lei KM i sjukehus

  Ordførerne i Valdres begynner å bli lei av kretskampen om sjukehus rundt Mjøsa mellom Gjøvik, Lillehammer og Hamar. Hvis fellessjukehuset flyttes lenger vekk fra dem enn til Mjøsbrua faller støtten fra Valdres til prosjektet bort, skriver de i en pressemeldiing.