Politiet om Søndre Land-drapet: – Vi har mange spor

Politiet har mange spor å gå etter i jakta på den eller de som drepte Nils Olav Bakken (49) på Søndre Land sist lørdag. Politiadvokat Kristian Johansen vil ikke kommentere om de er nær et gjennombrudd.

Kripos gjorde tirsdag ettermiddag undersøkelser ved den dreptes bopel på Dokka

Politiet gjorde grundige undersøkelser i mannens bolig.

Foto: Lars Erik Skrefsrud / NRK

Nils Olav Bakken (49) ble funnet drept og ille tilredt i et bål av to turgåere klokka 19.30 lørdag kveld. Drapsalarmen gikk og det ble satt i gang en storstilt etterforskning på drapsstedet, i et skogsområde på vestsiden av Randsfjorden i nærheten av Fluberg bru i Søndre Land.

I tillegg til en nitidig teknisk etterforskning på drapsstedet og i mannens bolig, har politiet foretatt en rekke avhør av naboer og miljøet mannen var en del av. Det er kommet fram at han var del av et rusmljø på Dokka. Flere vitner har hevdet at de så den avdøde lørdag ettermiddag, bare timer før han ble funnet død.

Trapper ned

Ifølge politiadvokat Kristian Johansen trapper politiet ned bemanninga noe i helga. Kripos er kun i beredskap og deltar ikke i etterforskninga før på mandag. Han avviser likevel at etterforskninga trappes ned.

– Vi har tatt en vurdering på at det er forsvarlig å trappe ned litt. Men vi etterforsker for fullt og mottar tips fra publikum gjenom helga.

Johansen sier at politiet har mange potensielle spor å gå etter, og at han føler at de har kontroll.

– Vi har fortløpende avhør og mottar tips og opplysninger fra publikum.

– Betyr det at dere er nær et gjennombrudd?

– Det ønsker jeg ikke å kommentere.

Johansen bekrefter at de har et lokalt fokus i etterforskninga, men at de kartlegger nettverket til den avdøde. De har tidligere bekreftet at rusmiljøer i Oslo kan være interessante for politiet.

Ingen andre politidistrikter er involvert akkurat nå.

Elektroniske spor

Sjekker overvåkningskamera

Overvåkningskameraet fra denne politistasjonen blir sjekket av politiet i jakten på den eller de som drepte Nils Olav Bakken.

Foto: Dag Kessel / NRK

En viktig del av politiets arbeid i jakten på den eller de som drepte 49-åringen blir gjennomgang av mobilbruk og overvåkningskameraer.

– En viktig del av arbeidet nå framover vil være å gå gjennom de elektroniske sporene som vi fortløpende sikrer, sier Johansen.

Politiet har den avdødes mobiltelefon, og et overvåkningskamera ved en bensinstasjon på ruta mellom mannens bolig og funnstedet gjennomgås.

Han vil ikke si noe om hvor Bakkens mobiltelefon ble funnet.

Laster kart, vennligst vent...

Kartet viser hvor Nils Olav Bakken ble funnet drept.