NRK Meny
Normal

Politiet har henlagt Kvitfjellulykke: – For meg er det helt uforståelig

Høyttalerulykka under verdenscuprennet i Kvitfjell i mars er henlagt. Lill Tove Witnæs ble lam i beina etter ulykka.

Lill Tove Witnæs

ALVORLIG SKADET: Lill Tove Witnæs fra Oslo fikk en sju meter høy høyttaler over seg da hun var tilskuer på et verdenscuprenn i Kvitfjell i mars. Hun måtte være seks måneder på institusjon etterpå.

Foto: Hanne Stine Kind / NRK

Lill Tove Witnæs var på hyttetur i Kvitfjell da den dramatiske ulykka skjedde. Hun skulle være tilskuer på World Cup-rennet.

– Jeg var på vei bort til målområdet den dagen. Jeg ville se at Jansrud kom i mål. Han lå så godt an. Men plutselig kom en kastevind som gjorde at det falt en stor lydmast over meg. Der ble jeg liggende, fortalte Witnæs til NRK tidligere i høst.

Det var første gang hun snakket om den dramatiske hendelsen i media .

– Ikke sterk nok bevismessig

Det er politiet i Gudbrandsdal som har etterforsket ulykka i Kvitfjell.

– Saken var ferdig etterforsket for en måneds tid siden. Vi har undersøkt ulike forhold rundt ulykka, sier politiadvokat Jane Lundstadsveen.

Hun har kommet fram til at det ikke er grunnlag for å gå videre med saken.

Svein Mundal

Svein Mundal er arrangementsansvarlig i Kvitfjell.

Foto: Olsen, Geir / SCANPIX

– Saken er etter min mening ikke sterk nok bevismessig og er henlagt på bevisets stilling, sier Lundstadsveen.

– Kan du si noe mer om hvorfor saken ble henlagt?

– Det går på det strenge beviskravet i straffesaker, og at det ikke var oppfyllt i denne saken.

Arrangøren i Kvitfjell har tidligere tatt ansvar for ulykka.

– Dette var en tragisk ulykke som har satt sine tydelige spor i vår organisasjon. Spesielt hos de funksjonærene som var tett på ulykka, sa Mundal i høst.

Jeg er påført en skade og det er rart at ingen er ansvarlig for det.

Lill Tove Witnæs

– Det finnes bevis

Witnæs klarer ikke forstå hvorfor politiet har henlagt saken.

– Dette er helt uforståelig så lenge omstendighetene var som de var og det eksisterer film av hendelsen. Jeg er påført en skade og det er rart at ingen er ansvarlig for det, sier Witnæs.

Hun har gjennom sin advokat klaget inn saken for statsadvokaten. En avgjørelse der blir trolig tatt i løpet av desember.

Ulykke Kvitfjell

Lill Tove var på institusjon i seks måneder etter ulykka. I videoen ser du de første skrittene hun tok i gangen på Sunnaas. (FOTO: PRIVAT)

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Ny spiller til Storhamar

  Storhamar ishockey har mandag signert 24 år gamle Phil Marinaccio fra Canada. Det skriver klubben på sine nettsider. Trener Fredrik Söderström sier at kanadieren er en ung, ambisiøs spiller med et interessant potensiale. Storhamar topper eliteserien etter at det er spilt 13 kamper.

  Storhamar
  Foto: TV 2
 • Utforkjøring i Garmo

  En personbil kjørte utfor vegen i Garmo ved 11.45-tida i formiddag. Ifølge politiet var det en person i bilen. Vedkommende skal ha smerter i en fot. Nødetatene er på veg til stedet.

 • Store mengder overgrepsbilder

  I dag startet rettssaken mot en mann fra Vest-Oppland som er tiltalt for gjentatte overgrep mot barn, blant annet et familiemedlem. Hun skal ha vært tre år da overgrepene startet. Mannen skal ha hatt over 500 000 bilder av overgrep mot barn.