NRK Meny
Normal

Politiet håper undersøkelser gir svar på dødsbrann

Det var et samboerpar fra Elverum som døde i hyttebrannen i Våler lørdag. Politiet venter nå på svar på åstedsundersøkelser og obduksjonsrapportene i håp om det kan gi svar på hva som skjedde.

Brann, Våler

VENTER PÅ ANALYSER: De foreløpige undersøkelsene i forbindelse med hyttebrannen i Våler lørdag, der to person omkom, er nå avsluttet.

Foto: Einar Langholen-Schulstad / NRK

De omkomne var en kvinne i 40-årene og en mann i 60-årene. Politiet vet ennå ikke hva som var årsaken til brannen, men de foreløpige undersøkelsene på branntomta er avsluttet.

Håper undersøkelser gir svar

Politiet fikk rundt klokka 14.30 lørdag melding om en hyttebrann i Våler. Hytta var overtent da brannvesenet kom til stedet. Det var uklart om det befant seg personer i hytta da det begynte å brenne, og røykdykkere ble satt inn i søket. To personer ble etter hvert funnet omkommet.

– De foreløpige undersøkelsene på åstedet er nå avsluttet. Vi venter på analyser fra arbeidet som er gjort, før vi foretar flere undersøkelser på brannstedet når tomta er helt avkjølt, sier lensmann i Solør Jørn Flatha.

Han håper også at obduksjonsrapportene kan gi noen svar. Obduksjonsrapportene er ventet å være klare tirsdag eller onsdag.

Det er gjort både tekniske undersøkelser og flere vitneavhør i saken.