NRK Meny
Normal

Politiet håper undersøkelser gir svar på dødsbrann

Det var et samboerpar fra Elverum som døde i hyttebrannen i Våler lørdag. Politiet venter nå på svar på åstedsundersøkelser og obduksjonsrapportene i håp om det kan gi svar på hva som skjedde.

Brann, Våler

VENTER PÅ ANALYSER: De foreløpige undersøkelsene i forbindelse med hyttebrannen i Våler lørdag, der to person omkom, er nå avsluttet.

Foto: Einar Langholen-Schulstad / NRK

De omkomne var en kvinne i 40-årene og en mann i 60-årene. Politiet vet ennå ikke hva som var årsaken til brannen, men de foreløpige undersøkelsene på branntomta er avsluttet.

Håper undersøkelser gir svar

Politiet fikk rundt klokka 14.30 lørdag melding om en hyttebrann i Våler. Hytta var overtent da brannvesenet kom til stedet. Det var uklart om det befant seg personer i hytta da det begynte å brenne, og røykdykkere ble satt inn i søket. To personer ble etter hvert funnet omkommet.

– De foreløpige undersøkelsene på åstedet er nå avsluttet. Vi venter på analyser fra arbeidet som er gjort, før vi foretar flere undersøkelser på brannstedet når tomta er helt avkjølt, sier lensmann i Solør Jørn Flatha.

Han håper også at obduksjonsrapportene kan gi noen svar. Obduksjonsrapportene er ventet å være klare tirsdag eller onsdag.

Det er gjort både tekniske undersøkelser og flere vitneavhør i saken.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Frityrkoker tok fyr

    Nødetatene er på veg til Disenå i Sør-Odal, der det har tatt fyr i en frityrkoker i enebolig. To personer skal ha fått i seg noe røyk, melder politiet på Twitter.

  • Brann i garasje i Moelv

    Brannvesenet har rykket ut til brann i en garasje like nord for Moelv sentrum og har kontroll på brannen. Ingen er skadd og det er ikke spredningsfare.

  • Flere mobbesaker til fylkesmennene

    Fylkesmannen i Oppland har fått inn dobbelt så mange mobbesaker fra skoler, som Fylkesmannen i Hedmark fra august og ut året i fjor, viser oversikt fra Elevundersøkelsen 2017. I Hedmark har det kommet inn 16 mobbesaker, mot 33 i Oppland.