NRK Meny
Normal

Politiet håper de kan avhøre sjåføren i løpet av uka

Politiet vil avhøre 18-åringen som overlevde bilulykka i Elverum så fort det lar seg gjøre. Tre ungdommer omkom da bilen de satt i traff en elg.

Dødsulykke, Hernes i Elverum

BLOMSTER: Tre ungdommer omkom da bilen de satt i kolliderte med en elg. I løpet av helga har mange lagt ned blomster på ulykkesstedet på riksvei 25 i Hernes.

Foto: Einar Langholen-Schulstad / NRK

Det politiet vet så langt om ulykka er at bilen med de fire ungdommene kolliderte med en elg på riksvei 25 i Hernes i Elverum natt til fredag. Deretter kjørte bilen ut på venstre side av veien, og fulgte grøftekanten et stykke før den traff et tre.

Skrevet ut av sykehuset

To personer ble erklært døde på stedet, mens ei 16 år gammel jente som ble livstruende skadet døde fredag ettermiddag av skadene hun fikk. Sjåføren, en 18 år gammel gutt, overlevde ulykken.

Ove Osgjelten

ETTERFORSKER: Fungerende politistasjonssjef Ove Osgjelten sier de nå prioriterer å avhøre gutten som overlevde ulykka.

Foto: Per Magnussen / NRK

– Han skal etter forholdene ha det bra, og skal allerede være skrevet ut av sykehuset og blir tatt godt vare på av sine nærmeste, sier fungerende stasjonssjef på Elverum politistasjon, Ove Osgjelten.

Politiet er nå i gang med å finne ut hvorfor tre personer omkom i ulykka. De skal nå avhøre de to sjåførene som var først på ulykkesstedet og gutten som overlevde ulykka.

– Nå blir det fokus på avhør, og vi prioriterer avhør av den overlevende sjåføren. Samtidig skal vi undersøke funnene som er gjort på stedet nærmere og vi har mottatt noen tips i løpet av helga som vi kommer til å følge opp.

Regner med svar

Osgjelten sier de undersøker bredt, slik at de kan eliminere bort ting og de til slutt sitter igjen med det de er rimelig sikre på er årsaken.

– Jeg både tror og håper at vi skal klare å finne årsaken til ulykka. Vi har jo en som har overlevd og som kan gi oss noen svar når han er i stand til det, så jeg tror at vi etter hvert skal kunne gi et svar på hvorfor dette skjedde.

I løpet av helga har flere hundre ungdommer besøkt ulykkesstedet. På en minnemarkering fredag ettermiddag deltok 200 ungdommer.

Osgjelten sier det nå blir viktig å ta hånd om både de som mistet sine kjære og gutten som overlevde.

– Tre døde i denne ulykka, og han som overlevde vil trolig plages med dette resten av livet. Vi må gjøre det slik at han blir tatt vare på på best mulig måte og selvfølgelig de pårørende av de omkomne, som sliter veldig, sier Osgjelten.

Dødsulykke

TRAFF ELG: Politiet fikk melding om at det hadde skjedd en alvorlig ulykka på riksvei 25 natt til fredag. En bil kjørte på en elg, og bilen traff så et tre.

Foto: Jan Kristoffersen / NTB scanpix