Seks tatt for narkotikabruk på «The Gathering»

Seks ble tatt for bruk av narkotika da politiet søkte gjennom «The Gathering» i Vikingskipet i Hamar i dag. Det synes politiet er et lavt tall, tatt i betraktning hvor mange som deltar.

The Gathering 2014

Politiadvokat Liv Hilde Nytrøen (f.v.), innsatsleder Håvard Flaaterud og presse- og informasjonsansvarlig i The Gathering Simon Eriksen Valvik er fornøyde med dagens narkotikasøk i Vikingskipet. – Selvsagt skulle vi ønske at ingen ble tatt, men deltagertallet tatt i betraktning, så er dette veldig bra, sier innsatslederen.

Foto: Henrik Hildre

I dag gjennomsøkte politiet «The Gathering» i Vikingskipet med fire narkotikahunder på jakt etter ulovlige stoffer.

Tolv ble tatt inntil sjekk, og av disse ble seks tatt for bruk av narkotiske stoffer. Disse ble ilagt et forelegg på 3000 kroner, men fikk lov til å gå tilbake til arrangementet.

– Etterforskninga viste at disse som ble tatt for bruk av narkotika hadde gjort dette i forkant av TG og ikke på selve arrangementet, forteller innsatsleder Håvard Flaaterud i Hedmark politidistrikt.

En person ble tatt for å ha med seg ulovlige tabletter. Politiet har ikke funnet bevis for at noen har brukt eller hatt med seg narkotiske stoffer på datatreffet.

Ingen mindreårige tatt

«The Gathering» er et av verdens største datatreff. I år er over 5200 til stede i Vikingsskipet, og innsatsleder hos politiet er fornøyd med dagens søk.

– Dette er vi svært godt fornøyd med. Vi skulle selvsagt ønske at ingen hadde blitt tatt, men med tanke på hvor mange som er til stede her, så snakker vi om svært få, sier Flaatrud.

Politiet har kontrollert arrangementet i mange år.

– Det er færre som ble tatt i år enn årene før, så det er vi selvsagt bra. Vi er også veldig godt fornøyd med at vi ikke har tatt noen som er under 18 år, sier Flaaterud.

Flaaterud tror det har en preventiv effekt at deltagerne vet at de kommer.

– Arrangørene ønsker å ha et rusfritt arrangement, og det er i samarbeid med dem at vi kommer. Det at folk vet om dette, tror jeg gjør at mange lar være å ta med seg narkotika, i frykt for å miste plassen sin på TG.

Nulltoleranse for alkohol og narkotika

Også kommunikasjonssjef Simon Eriksen Valvik er fornøyd med resultatet av dagens aksjon.

– Vi synes dette er veldig positivt. Vi har vært veldig klare og tydelige på at det er helt uakseptabelt å bruke narkotika under «The Gathering». Det har vi nulltoleranse for. Det er en svært liten andel som er tatt, og vi er fornøyd med det, sier han.

Deltagerne på «The Gathering» er fra 12 år og oppover.

– Vi kommer til å fortsette det gode samarbeidet vi har med politiet for å sende de signalene, både til de som deltar, men også til foreldre der hjemme, som kanskje kan være litt urolige for om vi tar dette på alvor. Det gjør vi i aller høyeste grad, forteller Valvik.

Det er nulltoleranse også for alkohol i Vikingsskipet.

– Vi har et eget sikkerhetsteam som passer på det. The Gathering skal være et trygt sted for alle, uansett alder, sier Valvik.