NRK Meny
Normal

Politiet etterlyser bilimportør

Politiet ber nå publikum om hjelp i jakten på en etterlyst bruktbilimportør fra Vestoppland.

Dokumentforfalskning
Foto: Arvid Torsgard / NRK

 

Samtidig ber de personer som kan bistå med opplysninger om hvor mannen befinner seg, om å ta kontakt.

- Vi kan bekrefte at mannen er etterlyst internasjonalt gjennom de vanlige kanaler som vi bruker, sier politiinspektør Olav Sørby.

Ble lurt for store beløp

Mannen befinner seg utenlands og politiet bekrefter at de jobber mot konkrete land, men ut over det er politiinspektør Olav Sørby tilbakeholden med opplysninger.

I fjor vår omtalte NRK Brennpunkt den nå etterlyste bruktbilimportøren og hans forretningsmetoder. I programmet stod flere personer fram med sine historier om hvordan de mente mannen hadde lurt dem for store beløp i forbindelse med mannens import av biler og bildeler. Sørby sier etterforskningen har vært omfattende.

Etter å ha gjort flere forsøk på å få mannen i tale, mener nå politiet at bruktbilimportøren bevisst holder seg unna.

Forsvareren overrasket

Mannens forsvarer, advokat Håvard Fremstad stiller seg uforstående til at mannen skal være vanskelig å få kontakt med.

- Det er overraskende Jeg skjønner ikke hva de bygger det på. Det siste halvåret har vi ikke hørt noe fra politiet, sier Fremstad.

Men Fremstad bekrefter at det tidligere har vært gjort avtaler om avhør av hans klient uten at klienten møtte fram..

Politiet ønsker ikke å kommentere hva som har vært under etterforskning, men de sakene som tidligere har vært omtalt i media dreier seg om mulig dokumentfalsk og bedrageri. Nå er etterforskningen så godt som ferdig, ifølge politiinspektør Olav Sørby.

 

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Innbrudd i Alvdal

  I løpet av natt er det stjålet diesel, varmeovner og armatur fra en anleggsplass i Alvdal. Politiet har undersøkt åstedet.

 • Lavere bompengesatser i Innlandet

  Regjeringen har vedtatt å kutte bompengegjelden med 500 millioner kroner i 2017. For Hedmark og Oppland betyr dette rundt 145 millioner kroner noe som berører bomtakstene på E 6, E 16 og riksvei 4. Tilskuddet betyr at gjennomsnittstakstene blir redusert med rundt 10 prosent.

 • Tvestua i Hamar fredet

  Riksantikvaren har fredet Tvestua som var en husmannsplass under Åker gård i Hamar. Tvestua ligger på Elvsholmen på Midtstranda. Riksantikvar Jørn Holme mener Tvestua er et kulturminne av nasjonal verdi. Husmannsplasser er også lite representert blant fredede bygninger. Flere bygninger på Åker gård er fredet tidligere.

  Fredet husmannsplass i Hamar
  Foto: Hedmark Fylkeskommune