NRK Meny
Normal

Politiet etterlyser bilimportør

Politiet ber nå publikum om hjelp i jakten på en etterlyst bruktbilimportør fra Vestoppland.

Dokumentforfalskning
Foto: Arvid Torsgard / NRK

 

Samtidig ber de personer som kan bistå med opplysninger om hvor mannen befinner seg, om å ta kontakt.

- Vi kan bekrefte at mannen er etterlyst internasjonalt gjennom de vanlige kanaler som vi bruker, sier politiinspektør Olav Sørby.

Ble lurt for store beløp

Mannen befinner seg utenlands og politiet bekrefter at de jobber mot konkrete land, men ut over det er politiinspektør Olav Sørby tilbakeholden med opplysninger.

I fjor vår omtalte NRK Brennpunkt den nå etterlyste bruktbilimportøren og hans forretningsmetoder. I programmet stod flere personer fram med sine historier om hvordan de mente mannen hadde lurt dem for store beløp i forbindelse med mannens import av biler og bildeler. Sørby sier etterforskningen har vært omfattende.

Etter å ha gjort flere forsøk på å få mannen i tale, mener nå politiet at bruktbilimportøren bevisst holder seg unna.

Forsvareren overrasket

Mannens forsvarer, advokat Håvard Fremstad stiller seg uforstående til at mannen skal være vanskelig å få kontakt med.

- Det er overraskende Jeg skjønner ikke hva de bygger det på. Det siste halvåret har vi ikke hørt noe fra politiet, sier Fremstad.

Men Fremstad bekrefter at det tidligere har vært gjort avtaler om avhør av hans klient uten at klienten møtte fram..

Politiet ønsker ikke å kommentere hva som har vært under etterforskning, men de sakene som tidligere har vært omtalt i media dreier seg om mulig dokumentfalsk og bedrageri. Nå er etterforskningen så godt som ferdig, ifølge politiinspektør Olav Sørby.

 

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • To turistar redda ut av Rondane

  Ei snøskuterpatrulje frå Norges Røde Kors Hjelpekorps har henta ut to menn frå fjellet som hadde problem med å ta seg ned att på eigehand. Aksjonen starta rundt klokka 18.40 i ettermiddag, og båe skal vera i god form. Mennen vart henta ut ved Eldabu aust for Rondablikk.

 • Gangnes vil tilbake

  Skadeforfulgte Kenneth Gangnes trosser de medisinske rådene, og har bestemt seg for å gjøre et siste comeback i hoppbakken. Det melder NTB. Det er fjerde gang hopperen fra Kolbukameratene kjemper seg tilbake fra korsbåndsskade. Operasjonen i november var vellykket, og totningen ser for seg å være tilbake på ski til høsten.

  Nyoperert Kenneth Gangnes hjemme på Lillehammer
  Foto: Lars Erik Skrefsrud / NRK
 • Kjørte inn i bom ved tunnel

  Flere biler kjørte inn i en bom som gikk ned ved Teigkamptunnelen i Nord- Fron i kveld. Bommen gikk ned etter at en trailer fikk problemer inne i tunnelen. I følge politiet har traileren kommet opp i taket. Vegen er fortsatt stengt og trafikken omdirigeres.