NRK Meny
Normal

Politiet etterlyser biler etter husbrann

Politiet etterlyser flere biler etter brannen i huset til en dommer i Hamar i forrige uke.

Bolig brant ned i Hamar

Politiet ønsker å komme i kontakt med flere bileiere og vitner etter at huset til en dommer ble totalskadet i en brann natt til 22. juli.

Foto: Knut Sveen / NRK

Dommeren har tidligere blitt utsatt for drapstrusler.

Politiet mener dommerens hus ble påtent, og utelukker ikke at det er en sammenheng mellom truslene og husbrannen.

Flere «menn med lue» har meldt seg

Ingen personer ble skadet i brannen. Politiet har gått ut med flere etterlysninger etter brannen og har opprettet en tipstelefon.

Politiet ønsket blant annet å komme i kontakt med en yngre mann med lue som ble sett av huset da det brant. Han meldte seg for politiet i går, og ifølge politiadvokat Barbro Røkenes har han status som vitne.

– Han har en fornuftig og plausibel forklaring, og vi anser ham som et vitne i saken. Det har også meldt seg to andre menn med lue, og disse vil også bli avhørt, sier Røkenes til NRK.

Politiet etterlyser også nå en beige og sølvgrå Audi stasjonsvogn.

– Den kom kjørende i nærheten av huset som brant under brannen. Vi ønsker at eieren av denne bilen skal melde seg. Samtidig ønsker vi at andre personer som kan ha sett bilen i tidsrommet 22. juli mellom klokka 01.30 til 05.00 å kontakte oss på tipstelefon, sier Røkenes.

Se video fra brannstedet:

Fungerende politimester Rolf Thoresen forteller at brannen hos en dommer i Hamar påsatt.

brann påsatt på Hamar

Ønsker brannbilder

Politiet vil også ha opplysninger om andre kjøretøy som er observert i Ajer-området i Hamar i det aktuelle tidspunktet.

– Det er blant annet observert en hvit pickup med grønne skilter, som vi ønsker å komme i kontakt med eier av bilen og folk som har sett bilen.

Politiet regner også med at det er flere som har filmet eller tatt bilder av brannen. Røkenes håper at folk som har gjort det vil ta kontakt, slik at politiet kan få se på dette.