NRK Meny
Normal

Politiet er skuffet over folk som har tiet

Politiet håper de har fått et gjennombrudd i bildrapsaken i Sør-Odal, men er skuffet over personer i nærmiljøet.

Bildrap i Sør-Odal

Halvor Johan Sva ble påkjørt og drept 20.oktober 2012 i nærheten av sitt hjem.

Foto: Jag Egil Løbak / NRK

Det kom fram da politiet hadde pressekonferanse i Kongsvinger fredag formiddag. To personer, en fra Nes og en fra Sør-Odal er siktet for bildrap. Halvor Johan Sva ble påkjært og drept i nærheten av sitt hjem den 2.oktober 2012.

Les: Jeger ble påkjørt av bil - døde av skadene

Skuffet

Politiet er likevel skuffet over enkelte:

–I en så alvorlig sak er vi i politiet skuffet over at det er personer i Sør-Odal som ikke går til politiet med opplysninger de har, selv om de vet at det kan være viktig informasjon for politiets etterforskning, sier politiadvokat Bjørn Pettersen. Han minner om at politiet en rekke ganger har vært ute i media og bedt om tips, men at det fortsatt er personer som sitter inne med opplysninger politiet ønsker å få. Han sier dette dreier seg om en rekke personer.

Les: Jeger ble påkjørt av bil - døde av skadene

Han opplyser at politiet har oppsøkt flere av disse personene, og vil også i tida framover bruke ressurser på å få tak i flere av de som sitter inne med opplysninger.

Han ber samtidig om at folk som kjenner til saken tar kontakt med politiet.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Måtte fire ekstraomganger til

    I den andre kvartfinalen i sluttspillet i håndball for herrer i kveld så vant Kolstad 37–34 mot Elverum. Dermed må det spilles en tredje kvartfinale for å avgjøre hvem som går til semifinalen. Den kampen spilles i Elverum på søndag.

  • Granstunnellen åpner trolig i kveld

    Granstunnellen på rv 4 er stengt pga at vann har flommet inn fra elva Vigga. – Vi håper vi klarer å åpne kl. 23 i kveld, sier Asbjørn Stensrud, seksjonssjef i Vegvesenet.

  • Rask kjøring i Kongsvinger

    UP har hatt fartskontroll i 80-sonen i Masterudvegen i Kongsvinger. Det endte med 23 fartsovertredelser, 22 fikk forenklet forelegg og en mistet førerkortet. Høyeste fart ble målt til 116 km/t.