NRK Meny
Normal

Politibil og ambulanse i kollisjon på E6

En politibil og en ambulanse er involvert i en trafikkulykke fredag kveld. Nye midtdelere på strekningen gjør det vanskelig for nødetatene og bergingsbil å komme frem.

Ulykke E6

En politibil og en ambulanse er involvert i en trafikkulykke på E6 ved Biri i Oppland.

Foto: Hanne Stine Kind / NRK

Nødetatene rykket ut etter at det ble varslet om en trafikkulykke cirka klokken 18, på E6 nord for Svennestoppen, Biri.

En ambulanse i utrykning kolliderte med en personbil foran seg, som igjen kjørte inn i en politibil. Åtte personer ble sendt til sykehuset i Lillehammer for sjekk/behandling. Skadeomfanget er foreløpig ukjent.

– Syv av de åtte har vi oversikt over, ingen av dem er alvorlig skadd. Den åttende har jeg foreløpig ikke status på, sier operasjonsleder i Vestoppland politidistrikt, Tom Erik Midthaug til NRK fredag kveld.

Slet med å komme frem

De omdiskuterte nye midtdelere på strekningen gjorde det vanskelig for nødetatene å komme frem til ulykkesstedet..

En mann på stedet sier til NRK at redningsbilene ikke kom frem, politiet måtte gå fra lokalveien ved siden av. De kjørte så tilbake frem til ulykkesstedet i motsatt felt, før de måtte rygge tilbake fra ulykkesstedet. Dermed tok det en halvtime før de kom frem.

Midthaug vil ikke kommentere den eksakte tidsbruken, men bekrefter at midtdelerne gjorde det utfordrende for politiet.

– Nye midtdelere vil sette noen begrensninger når det gjelder fremkommelighet, både når det gjelder utrykningen til ulykkesstedet, og mulighetene til å komme frem med bergingsbil, sier Midthaug.

Bergingsbilen hadde fortsatt ikke kommet frem, når NRK snakket med operasjonssentralen klokken 19.10, over en time etter ulykken.

E6 nordover var lenge stengt, med omkjøring via fylkesvei 330. Litt over klokken 20 er imidlertid veien åpnet igjen. Det er bar asfalt og stedvis glatt på ulykkesstedet.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Måtte fire ekstraomganger til

    I den andre kvartfinalen i sluttspillet i håndball for herrer i kveld så vant Kolstad 37–34 mot Elverum. Dermed må det spilles en tredje kvartfinale for å avgjøre hvem som går til semifinalen. Den kampen spilles i Elverum på søndag.

  • Granstunnellen åpner trolig i kveld

    Granstunnellen på rv 4 er stengt pga at vann har flommet inn fra elva Vigga. – Vi håper vi klarer å åpne kl. 23 i kveld, sier Asbjørn Stensrud, seksjonssjef i Vegvesenet.

  • Rask kjøring i Kongsvinger

    UP har hatt fartskontroll i 80-sonen i Masterudvegen i Kongsvinger. Det endte med 23 fartsovertredelser, 22 fikk forenklet forelegg og en mistet førerkortet. Høyeste fart ble målt til 116 km/t.