NRK Meny
Normal

Polakken ikke mistenkt

Polakken som meldte seg for politiet i dag, har ingenting med forsvinningen til den nederlandske legen, Marijke Vervoort (26), å gjøre. Det forsikret politiet på en pressekonferanse i kveld.

Den savnede kvinnen Marijke Vervoort.
Foto: Privat

Polakken meldte seg for Oslo-politiet i formiddag og har sittet i avhør siden klokka 16 i ettermiddag. Han har forklart at han reiste fra Lom til Oslo 3. juni, og at han ikke har hatt kontakt med den forsvunne legen etterpå.

Marijke Vervoort ble sist observert utenfor Spiterstulen turisthytte i Lom tidlig om morgenen 4. juni i år.

Hun haiket med polakken, og de to gikk også en tur i fjellet sammen før han dro til Oslo.

Politiet sa på pressekonferansen i Lom i kveld at de tror på polakkens forklaring om at han ikke har noe med forsvinningen å gjøre. Polakken har også lagt fram bildebevis på at han var i Oslo på det tidspunktet den kvinnelige legen forsvant.

 Det er nå 16 dager siden hun ble borte.

 

Fortsetter å lete

Politiet hadde håpet at polakken hadde opplysninger som kunne ha vært til til nytte i letinga etter den nederlandske kvinnen. Men han har forklart at hun ikke hadde fottalt ham hvor hun hadde planer om å gå videre etter at de to skilte lag.

Leteaksjonen fortsetter med politihunder helt til fredag. En teori er at at kvinnen kan ha gått i feil retning mot Gjendebu og forvillet seg inn i Hellstuggbreen hvor det nå vil bli lett.

Fem hundepatruljer fra Oslo politidistrikt har i dag søkt etter den savnede i Visdalen. Hundene har trening som likhunder.

26-åringen reiste alene på ferietur i Norge. Familen hennes har kommet til Norge for å følge letinga.

 

 

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND