NRK Meny
Normal

Planlegger Intercity til Lillehammer

Venstre og KrF har fått igjennom 700 millioner kroner mer til jernbanen. Det btyr blant annet at det kan planlegges Intercity helt fram til Lillehammer.

Intercity
Foto: Christian Nygaard-Monsen / NRK

Leder i Oppland Venstre, Ketil Kjenseth er svært glad over bevilgningen.

Utbygginga

– Dette betyr at vi får planlagt strekningene helt ut. Det er en seier i seg sjøl. Men det er også viktig for framdrifta i utbygginga, sier Kjenseth.

Venstre varslet allerede i mai at de ville kjempe for at det skal planlegges for Intercity fram til Lillehammer.

Ruster til InterCity-kamp

Det kom fram etter en rapport som konkluderte med at en slik intercityutbygging ikke ville være lønnsomt. Det er ulønnsomt å bygge ut intercity-tog helt til Lillehammer, ifølge rapporten fra Dovre Group og Transportøkonomisk institutt.

- Intercity-utbygging ulønnsomt

Nå har Venstre likevel fått denne inn i budsjettet.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Utforkjøring Trysil

    2 personer er sendt til legesjekk, etter utforkjøring på riksveg 25 i Grambolia ved Nybergsund. Ulykken skjedde litt før klokka 11.00. Vegen var stengt en periode, men er nå åpen igjen for trafikk.

  • Trailer veltet i Vang i Valdres

    På E16 ved Kvismoen i Vang i Valdres har en semitrailer kjørt i grøfta og veltet inn igjen i vegbanen. Ifølge politiet er det ikke meldt om personskade. Det er snøslaps på stedet og trafikken dirigeres forbi.

  • 89 kroner å kjøre Moelv-Kolomoen

    Det vil koste 89 kroner for lette kjøretøy å kjøre nye E6 mellom Kolomoen og Moelv, og mindre summer for deler av vegen. Det blir seks bomstasjoner med toveis innkreving, fra 2019 til 2034. Det skriver VG.