NRK Meny
Normal

Pinte ihjel kanin på fest

Flere tenåringer fra Biri blir i dag avhørt av politiet etter at de skal ha moret seg ved å pine ihjel en kanin på fest.

Det skriver avisa Oppland Arbeiderblad i dag. Guttene skal ha kjøpt kaninen på en dyreforretning på Gjøvik like før festen starta.

Brukte kaninen som fotball

Etter at guttene kjøpte kaninen på dyreforretningen tok de den med seg til Furuparken på Biri. Kaninen skal ha blitt putta i en boks og deretter blitt brukt som fotball som ungdommene sparken mellom seg.

Etterpå skal den ha blitt slept etter en moped. Det er en av versjonene om hva som skjedde med kaninen som de fulle tenåringsguttene moret seg med i parken en lørdagskveld.

- Oppspinn, sier er gutt som var med på festen til Oppland Arbeiderblad. Men han innrømmer at kaninen ble trampet ihjel.

Anmeldte forholdet

Minst fire tenåringsgutter skal ha vært med på moroa. Forholdet ble anmeldt av en person som ikke vil akseptere en slik oppførsel. Ungdommene sjøl skal ha angret mye etter festen forteller ungdommer til Oppland Arbeiderblad.

Pål Leonardsen ved Vestoppland politidistrikt bekrefter overfor avisa at saken er anmeldt. De første guttene skal bli avhørt i dag.

 

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Rolig start for Røde Kors

    Røde Kors Hjelpekorps i Hedmark var operative med 16 korps, hvorav 9 av de var på vaktstasjoner palmelørdag. Røde Kors melder om at utfarten var middels til liten. De fikk inn rapporter på tre skader totalt. To på Budor og i Brøttum mottok de ett alvorlig sykdomstilfelle, som ble sendt til sykehus.

  • To leteaksjoner i Oppland

    Røde Kors har hatt to leteaksjoner hittil i påsken. En leteaksjon på Spiterstulen i Gudbrandsdalen, og en leteaksjon på Valdresflye/Jotunheimen. Begge aksjonene hadde positive utfall. Nordre Land Røde Kors melder også om ni skader så langt i påskefjellet.

  • Ras sperrer veien

    Et lite snøras har gått på riksvei 15 ved Bybergtunellen i Lom og sperrer veien. Ingen er tatt i raset. Det blir skiltet omkjøring. Politiet i Innlandet ber trafikanter om ikke å snu og skape farlige situasjoner i veibanen.