Piloten er funnet omkommet

BJORLI (NRK): Den savnede seilflypiloten er funnet omkommet i Lesjafjellet i Oppland. Han ble funnet på 1700 meters høyde.

Politiet ved det havarerte flyet.

HAVARERTE I FJELLET: Det savnede seilflyet ble ved Mjogsjøen i Lesjafjellet mandag.

Foto: POLITIET

– Vi fikk tidligere i dag bekreftet at et helikopter fant seilflyet som har vært savnet i flere dager. Vi har nå fått bekreftet at piloten er funnet ved seilflyet og han er omkommet, dessverre, sier operasjonsleder Geir Stavheim ved Gudbrandsdal politidistrikt til NRK.

Laster Twitter-innhold

Et helikopter fra Forsvaret fant mandag seilflyet som har vært borte siden torsdag. Det bekreftet Hovedredningssentralen til NRK klokka 12:20.

– For ikke så mange minuttene siden gjorde vi en observasjon av det savnede flyet. Det er gjort i Dalsida nord for Lesja. Vi har nå letemannskaper på vei dit for å verifisere funnstedet, sier vakthavende redningsleder Nils Ole Sunde ved Hovedredningssentralen.

Seilfly funnet

HELIKOPTERSØK: To Bell 412-helikoptre fra Forsvaret samt 6-7 småfly deltok mandag i letingen etter det savnede seilflyet og piloten.

Foto: Geir Olav Slåen / NRK

Ifølge politiet i Gudbrandsdalen ble flyet funnet ved Mjogsjøen i Lesjafjellet. Stedet ligger 1700 meter over havet og er til dels vanskelig tilgjengelig.

Laster Twitter-innhold

Savnet siden torsdag

Det var klokka 19.19 torsdag at piloten på seilflyet sendte ut nødmelding. Piloten er en mann i 30-årene fra Polen. Det får NRK opplyst fra Hovedredningssentralen.

Seilfly savnet: – Miljøet preges sterkt

To helikoptre fra Forsvaret samt 6-7 småfly har deltatt i letingen mandag. Søkearbeidet har vært konsentrert om et område øst for Aursjøen mot Dovrefjell, så langt øst som Drivdalen. I tillegg er det søkt med frivillige mannskaper i noen områder opp Skamsdalen.

Den savnede seilflypiloten deltok på en høstleir i regi av NTNU Flyklubb. Venner og bekjente fra seilfly- og flymiljøet har deltatt i den omfattende letingen fra lufta.

Laster kart, vennligst vent...

FJELLOMRÅDE: Ifølge politiet et ble piloten funnet omkommet ved Mjogsjøen i Lesja kommune i Oppland. Stedet ligger sør-øst for Snøhetta i et til dels vanskelig tilgjengelig fjellområde.

Tenker på de etterlatte

– Vi tenker først og fremst på de etterlatte. Hele seilflymiljløet er preget, sier leder i Lesja Seilflyklubb, Ståle Lien.

Mange av medlemmene har deltatt i leteaksjonen. Lien vil berømme alle som har ståt på for å finne piloten og flyet.

De som kommer dit på høsten kommer for å drive bølgeflyving, sier Lien. Det vil si at de flyr på luftstrømmene som dannes av fjellkjedene når det blåser, det blir bølger i lufta.

Lien vil ikke spekulere i hva som har gått galt. I følge han er det stort fokus på sikkerhet på leiren på Bjorli.

– Nå venter vi på rapporten fra Flyhavarikommisjonen, sier Lien.