Pilot omkom i seilflyulykke

En mann i 60-åra fra Telemark har omkommet i en seilflyulykke på Starmoen flyplass i Elverum.

Seilfly styrtet på Starmoen

Flyet havarerte under take-off.

Foto: Christian Bråtebekken / NRK

- Seilflyet gikk i bakken i forbindelse med at det skulle ta av fra flyplassen på Starmoen i Elverum, opplyser operasjonsleder Trond Berg ved Hedmark politidistrikt.

Ingen andre personer eller fly var involvert i ulykken. Seilflyet skulle ta av ved hjelp av en opptrekksvaier.

Hva som gikk galt, vet politiet foreløpig ikke. De gjør undersøkelser på ulykkesstedet og flyhavarikommisjonen er også på vei til Elverum for å undersøke ulykken.

Sorg i miljøet

- Piloten som omkom var en erfaren seilflyinstruktør, sier flyplassjef på Starmoen, John Eirik Laupsa.

Starmoen er for tida vert for et sommerstevne for seilflypiloter med forskjellige erfaringsnivåer.

- Det går veldig hardt inn på alle i hele flymiljøet, sier Laupsa.

Han forteller at det skjer avvik fra normalen relativt ofte og at det er noe de jobber med nettopp for å unngå alvorlige ulykker. Og fatale ulykker med seilfly skjer ikke ofte.

- Det er 10 år siden vi hadde en dødsulykke i Norge forrige gang. Og før det igjen, var det 11 år siden, sier John Eirik Laupsa.

Politiet om ulykken

Flyplassjefen om ulykken

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Fleire tre i vegbana.

    Politiet melder om at fleire tre har blåse ned og ligg i vegbana. Mellom anna i Hunderfossvegen på Fåberg ligg fleire tre i vegen. Det same har skjedd i Musdalsvegen på Tretten og på fylkesveg 664 ved Hanestad. Vegvesenet er varsla og vegen vil bli rydda. På fylkesveg 36 på Gran har eit tre blåse ned og tatt med seg ei strømledning. Vegen er heilt stengt på staden. Hadeland Energi er varsla og brannvesenet er i ferd med å rydde opp.

  • Vil belønne utradisjonelle valg

    Høstens søkertall til videregående skole viser at ungdom stadig velger tradisjonelt. Nå vil regjeringa gi ekstrapoeng for å bedre kjønnsbalansen i skole- og arbeidsliv.

    Kjøreopplæring med buss i situasjoner nær og store bilder - i og utenfor trafikken. Inne på keramikksalen der ungdommer lager forskjellige ting i leire og i regjeringskontoret i kunnskapsdepartementet. FRA RUBRIKKTEKST: