NRK Meny
Normal

Pia Sundstedt vant eliteklassen

Pia Sundstedt vant eliteklassen for kvinner i årets Birkebeinerritt. Hun kom i mål på tiden 3:06:42.

Pia Sundstedt

Den finske proffsyklisten var igjen sterkeste kvinne i Birkebeinerrittet.

Foto: Haakon Berg Mathisen / NRK

Sundstedt som er fra Karleby i Finland har vunnet Birkebeinerrittet fem ganger tidligere. Dette blir dermed hennes sjette seier i rittet.

– Det er helt utrolig, sier en glad Pia Sundsted i mål i Lillehammer.

De finske terrengsyklisten deltok i de Olympiske lekene i London. I dag viste hun nok en gang styrke i Birkebeinerrittet. Selv er hun overrasket over seieren.

– Jeg hadde ikke forventet dette på forhånd. Jeg trodde jeg skulle få litt hardere motstand, sier en lykkelig vinner til birkebeiner.no.

SE VIDEO: Syklistene på vei mot mål:

Syklister i Birkebeinerrittet på vei mot mål.

Fotograf Karianne Stordal

Legger opp

Heidi Rosasen Sandstø

Heidi Rosasen Sandstø ble nummer to i eliteklassen for kvinner

Foto: Haakon Berg Mathisen / NRK

Den finske proffsyklisten har planer om å legge opp, men vil ikke avskrive Birkebeienrrittet i fremtida.

- Dette er min siste sesong, men selv om jeg nok ikke deltar i Birken neste år skal du ikke se bort ifra at jeg kommer som mosjonist en gang i fremtiden, sier Sundsted til birken.no.

Hanne Trønnes som sykler for Ottadalen SK var en av favorittene. Hun endte på en femteplass på tiden 3:14:16.

Heidi Rosasen Sandstø ble nummer to i eliteklassen på tiden 03:12:01. Til tross for oppholdsvær og gløtt av sol, forteller hun om en beintøff tur over fjellet.

– Jeg er letta over å være ferdig og å havne på en 2. plass. Det var skikkelig hardt hele veien. Jeg kjente melkesyra godt, sier Sandstø.

Menn elite starter klokka 15.00 og er de siste som drar ut fra Rena.

NRK1 sender direkte fra Birkebeinerrittet fra 15.00–19.00. Pål Gordon er programleder på Lillehammer, sammen med Jann Post som fungerer som kommentator for eliteklassens ferd over fjellet.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Storhamar tapte – Løke vist ut

  Storhamars håndballjenter tapte 25-34 borte mot Vipers i kveld. Heidi Løke fikk rødt kort. Tapet gjør at Storhamar med all sannsynlighet er ute av gullkampen i årets eliteserie.

 • Trafikkuhell på E16

  Det har vært to mindre trafikkuhell på E16 Kongsvinger, med flere involverte biler. Det er glatt på stedet. Noen involverte er blitt fraktet til legevakten og sjekkes for skader.

 • Lillehammer vant etter forlengning

  Lillehammer hockey vant ettermiddagens semifinalekamp mot Sparta 2-1. Kampen gikk til spilleforlengning. Seiersmålet ble satt inn av Mads Homdrom. Dermed leder både Lillehammer og Storhamar 2-0 i kamper, og ligger godt an til å få møtes i finalen.

  Lillehammer - Sparta
  Foto: Stein Schinstad / NRK