NRK Meny
Normal

Kronekamp ga to millioner kroner til konkurstrua idrettslag

Før jul hadde Flisa Allianseidrettslag åtte millioner kroner i gjeld. Torsdag kveld ble det arrangert kronekamp for å redde laget fra store økonomiske problemer, noe som innbrakte to millioner kroner.

Flisa J18

Det var fullsatt sal da Flisa J18 møtte Grue i Åsneshallen. Aldri har de to lagene hatt så mange tilskuere.

Foto: Geir Røed / NRK

Fire eliteserielag i håndball og to jentelag spilte oppvisningskamper med over 700 tilskuere på tribunen. Oppvisningskampene var et forsøk på å redde Flisa Allianseidrettslag, som har store økonomiske problemer.

Før jul hadde idrettslaget en gjeld på åtte millioner kroner, nå ser ting adskillig lysere ut. Tilskuerne bestemte selv hvor mye de ønsker å betale for billetten.

To millioner kroner

Tirsdag hadde 400 bidragsytere meldt seg og støtten per billett hadde passert 1300 kroner. I tillegg støtter næringslivet hver person med 1700 kroner.

Tore Huuse Øwre

– Kronekampen har innbrakt to millioner kroner til å betale gjeld, sier Tore Huuse Øwre.

Foto: Geir Røed / NRK

Ikke rart at stemninga var på topp både hos publikum og Tore Huuse Øwre i allianseidrettslaget.

– Det er helt utrolig. Pengene som strømmer inn er en ting, men den opplevelsen folk får her i dag full tribune. Det sikrer pengene også, vi reduserer gjelda med to millioner kroner. Det er mye takket være Kalle Björkman, og det har blitt gjort en fantastisk jobb av alle som har et hjerte for Flisa.

– Galskap

Det var Elverums håndballspiller Kalle Björkman som kom med ideen om å arrangere oppvisningskamper i Åsneshallen. Han hadde aldri trodd at det skulle bli stinn brakke.

– Jeg er vanligvis et veldig positivt menneske, men dette er jo helt galskap. 1700 kroner per tilskuer, to millioner kroner inn i kveld, det er som om Rosenborg skulle slette 19 millioner kroner i gjeld. Det er helt fantastisk, sier Björkman.

Og det var vel J18-lagene til Flisa og Grue som fikk den største opplevelsen torsdag da de fikk spille kamp med 700 tilskuere på tribunen. Som regel må man spille på et eliteserielag for å oppleve det.

– Sannsynligvis er de veldig nervøse for å spille foran så mange folk, men jeg så på dem og jeg synes de klarte seg veldig bra, sier Björkman.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Kinesisk snøkunst til Beitostølen

    Neste veke kjem ei gruppe med kinesiske snøskulptørar til Beitostølen for å starte arbeidet med eit stort kunstverk i snø, melder OA. I alpinbakken har dei nå laga ein snøhaug på tusen kubikk som dei langreiste kunstnarane skal få boltre seg i. Kunstverket er ein del av avtala som Beitostølen resort har inngått med millionbyen Harbin i Kina.

  • Bil velta mellom Moelv og Brøttum

    Ein bil ligg på sida etter ei utforkøyring på fylkesveg 213 mellom Moelv og Brøttum, like ved Ulvenkrysset, skriv Ringsaker blad. Bilen har treft brøytekanten før han velta inn i vegbana. Politiet var på staden rundt klokka 17 i ettermiddag. Dei har så langt ikkje sett noko til føraren av bilen. Trafikken blir dirigert manuelt forbi staden.

  • Stort underslag for retten

    Tirsdag må en bonde fra Hedmark og en tidligere regnskapssjef i Gartnerhallen møte i retten, tiltalt for å ha underslått 49 millioner kroner fra frukt- og grøntprodusenten. Ifølge førstestatsadvokat Geir Kavlie i Økokrim er dette en av de mer alvorlige underslagssakene Økokrim har hatt, skriver NTB.