NRK Meny
Normal

Peau de Pêche på Innlandsscenen

Peau de Pêche har holdt på siden 1996 og inntar i dag Innlandsscenen. Bandet har hentet navn etter en skinnjakke som ikke var av ekte skinn. Men selv om jakka er «feik», lover bandet ekte spilleglede. – Jakka fikk jeg via museet på Maihaugen, sier vokalist Henning Hansen, og viser stolt fram en ekte brun, peau de peche-jakke.

Created by InfoDispatcher

Peau de Peche spiller på Innlandsscenen.

Peau de Pêche ble dannet i 1996 og har gjennom årene endret besetning flere ganger.

Inspirert av store gitarister

Når bandet møtes på øving, er det gjerne noen som har et gitarriff.

– Så bygger vi en låt hvis vi synes det høres tøft ut. Også lager vi tekst etterpå, sier Henning.

Gruppa med to elgitarer er inspirert av gitarister som Hendrix, Bonamassa og Gary Moore.

Trond Frydenlund (bass, vokal), Øystein Solberg (gitar) og Arnfinn Melby (munnspill, vokal) er grunnstammen som har vært med hele tiden. I dag består bandet i tillegg av Kjell Birklund (trommer), Roy Arne Engebakken (gitar) og Henning Hansen (vokal).

Noen husker kanskje at noe av det hotteste man kunne ikle seg på sekstitallet var «peau de pêche-jakke». Den så ut som semska skinn, men var av tekstil. Det er usikkert om bandet har noen mening med å bruke navnet, men dem som har sett og hørt dem flere ganger, kan slå fast at om jakka er «feik», er i alle fall spillegleden og feelingen ekte.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Nye søk i Jemtlandsaken

  I går søkte politiet på nytt i området i Brumunddal der det tidligere ble funnet blodspor etter den drepte Janne Jemtland. Det skriver Ringsaker Blad. Ifølge avisa søkte politiet ved elva som ligger et steinkast unna blodfunnene.


 • To turistar redda ut av Rondane

  Ei snøskuterpatrulje frå Norges Røde Kors Hjelpekorps har henta ut to menn frå fjellet som hadde problem med å ta seg ned att på eigehand. Aksjonen starta rundt klokka 18.40 i ettermiddag, og båe skal vera i god form. Mennene vart henta ut frå Eldabu aust for Rondablikk.

 • Gangnes vil tilbake

  Skadeforfulgte Kenneth Gangnes trosser de medisinske rådene, og har bestemt seg for å gjøre et siste comeback i hoppbakken. Det melder NTB. Det er fjerde gang hopperen fra Kolbukameratene kjemper seg tilbake fra korsbåndsskade. Operasjonen i november var vellykket, og totningen ser for seg å være tilbake på ski til høsten.

  Nyoperert Kenneth Gangnes hjemme på Lillehammer
  Foto: Lars Erik Skrefsrud / NRK