NRK Meny
Normal

Peau de Pêche på Innlandsscenen

Peau de Pêche har holdt på siden 1996 og inntar i dag Innlandsscenen. Bandet har hentet navn etter en skinnjakke som ikke var av ekte skinn. Men selv om jakka er «feik», lover bandet ekte spilleglede. – Jakka fikk jeg via museet på Maihaugen, sier vokalist Henning Hansen, og viser stolt fram en ekte brun, peau de peche-jakke.

Created by InfoDispatcher

Peau de Peche spiller på Innlandsscenen.

Peau de Pêche ble dannet i 1996 og har gjennom årene endret besetning flere ganger.

Inspirert av store gitarister

Når bandet møtes på øving, er det gjerne noen som har et gitarriff.

– Så bygger vi en låt hvis vi synes det høres tøft ut. Også lager vi tekst etterpå, sier Henning.

Gruppa med to elgitarer er inspirert av gitarister som Hendrix, Bonamassa og Gary Moore.

Trond Frydenlund (bass, vokal), Øystein Solberg (gitar) og Arnfinn Melby (munnspill, vokal) er grunnstammen som har vært med hele tiden. I dag består bandet i tillegg av Kjell Birklund (trommer), Roy Arne Engebakken (gitar) og Henning Hansen (vokal).

Noen husker kanskje at noe av det hotteste man kunne ikle seg på sekstitallet var «peau de pêche-jakke». Den så ut som semska skinn, men var av tekstil. Det er usikkert om bandet har noen mening med å bruke navnet, men dem som har sett og hørt dem flere ganger, kan slå fast at om jakka er «feik», er i alle fall spillegleden og feelingen ekte.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Stort underslag for retten

  Tirsdag må en bonde fra Hedmark og en tidligere regnskapssjef i Gartnerhallen møte i retten, tiltalt for å ha underslått 49 millioner kroner fra frukt- og grøntprodusenten. Ifølge førstestatsadvokat Geir Kavlie i Økokrim er dette en av de mer alvorlige underslagssakene Økokrim har hatt, skriver NTB.

 • Folldal saksøker ikke Telenor

  Folldal kommune går ikke til økonomisk søksmål mot Telenor etter det alvorlige kabelbruddet i desember. Det sier ordfører Hilde Frankmo Tveråen (bildet). Bruddet førte til at hele kommunen var uten bredbånd-, telefon- og mobildekning i ett og et halvt døgn.

  Ordfører Hilde Frankmo Tveråen
  Foto: Geir Olav Slåen
 • Lei KM i sjukehus

  Ordførerne i Valdres begynner å bli lei av kretskampen om sjukehus rundt Mjøsa mellom Gjøvik, Lillehammer og Hamar. Hvis fellessjukehuset flyttes lenger vekk fra dem enn til Mjøsbrua faller støtten fra Valdres til prosjektet bort, skriver de i en pressemeldiing.