NRK Meny
Normal

Parkurs skal hindre samlivsbrudd

30 kommuner i Hedmark og Oppland setter nå i gang med parkurs for førstegangsforeldre. I Kongsvinger har dette gitt positive resultater.  

Parkurs

Ifølge helsesøster Hanne Holme Ovrum i Kongsvinger deltok hele 40 prosent av alle førstegangsforeldre i kommunen på dette kurset i fjor.

- Alle tilbakemeldingene som jeg har fått fra foreldrene har vært svært positive, sier hun til NRK.

Ifølge kurskoordinator Toril Coward skiller færre lag etter å ha deltatt på denne typen undervisning.

Forskning

- Vi vet ikke så veldig mye forskningsmessig om dette i Norge, det er forsket lite på det. Men det er mye forskning utenlands som tyder på at par spesielt klarer å håndtere konflikter på en bedre måte når de har vært på kurs, sier Coward.

Konflikthåndtering

Kurset som tilbys i Kongsvinger går normalt over to kvelder og varer åtte timer. Det er utviklet for førstegangsforeldre, og avholdes primært mens barnet er 0 til 6 måneder.

Undervisningen inneholder fire hoveddeler der deltakerne får lære og diskutere kommunikasjon, overgangen fra å være to til å bli tre, konflikthåndtering, men også gleden og fremtiden som venter dem.

Gratiskurset "Godt samliv" er utviklet av Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet og tilbys i en rekke kommuner i Norge.

Prosjektkoordinator Toril Coward


  


SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND