NRK Meny
Normal

Paragliderulykke i Valdres

En elev fra Valdres Folkehøgskole ble utsatt for en paragliderulykke nord for Fagernes. Skadene er trolig ikke alvorlige.

Ulykka skjedde under landing nord for Fagernes.

PARAGLIDER: Ulykka skjedde under landing nord for Fagernes.

Foto: Sigrid Havig Berge / NRK

Rektor ved skolen, Jens Rindal, forteller at eleven fikk en hard landing like før klokka 12 i dag.

– Hun klaget over smerter i skuldra og ble derfor sendt til en rutinemessig sjekk hos legen, opplyser han.

Sidevind skal ha gjort at eleven fikk problemer da hun skulle lande på et jorde, ifølge politiet i Vestoppland. Rektor forteller at paragliderforholdene i Valdres var gode, men at paragliderpiloten beregna landinga feil.

Det var politiet i Vestoppland som første meldte at det hadde skjedd en paragliderulykke nord for Fagernes langs E16 i dag.

Se video av området hvor eleven landa:

Paragliderulykke i Fagernes

Video: Sigrid Havig Berge

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Utopi å kjøre traktor på lastebil

    Landbruksminister Jon Georg Dale mener det er en utopi å frakte traktorer på lastebiler, slik vegvesenet har tatt til orde for. Vegveset har oppfordret bønder til å la traktoren stå eller frakte den på lastebil for ikke å hindre trafikken. – Det er en meningsløs uttalelse, sier Dale til Nationen.

  • Utsetter dobbeltspor i Stange

    Byggestart for dobbeltspor fra Kleverud til Sørli i Stange blir utsatt. Bane Nor har ikke har fått oppstartfinansiering via statsbudsjettet. Departementet mener det er behov for å se strekningen i sammenheng med strekningen til Åkersvika i Hamar.

  • Lettere skadd i elgpåkjørsel

    Sjåføren er lettere skadd, etter kollisjon med elg på riksveg 15 mellom Lalm og Vågå. Nødetatene er på stedet. Elgen ble avlivet av Viltnemda.