NRK Meny
Normal

Par tatt med 92.000 sigaretter

Et par fra Estland er tatt med 92.000 sigaretter på grensa ved Magnormoen. Hittil i år er det beslaglagt 1,2 millioner sigaretter på dette tollstedet, og det er det dobbelte av i fjor.

Sigarettsmugling Kongsvinger.

Par fra Estland tatt med 92.000 sigaretter i bilen.

Foto: Tollvesenet

Det sier kontorsjef ved Tollvesenet i Kongsvinger, Morten Nystuen.

Rett i fella

Det var onsdag ettermiddag en mann og en kvinne fra Estland kjørte rett inn i en åpen tollkontroll på Magnormoen. I bilen fant tollerne 92.000 sigaretter til en verdi av 277 000 kroner. Sigarettene ble funnet i kupeen og bagasjerommet.

Paret fra Estland ble overlevert politiet i Kongsvinger og blir framstilt for varetektsfengsling fredag.

Sigarettbeslag i Kongsvinger

Paret fra Estland ble tatt med 92.000 sigaretter.

Foto: Tollvesenet

Kontorsjef Morten Nystuen sier det har vært en betydelig økning i sigarettbeslaget hittil i år.

– Per 4. oktober i år har tollerne i Kongsvinger beslaglagt 1,2 millioner sigaretter mot 670 000 i samme periode i fjor.

Smuglingen av alkoholvarer har, ifølge Kjersti Bråthen ved Tollvesenet i Kongsvinger, derimot gått noe ned i år sammenliknet med 2011.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Vogntog sperrer vegen i Gausdal

    Det er redusert fremkommelighet på fylkesveg 255 i Øvre Svatsum i Gausdal på grunn av et vogntog som sperrer vegen. Berging er bestilt

  • Innbrudd på folkehøgskole

    Det har vært innbrudd på Bjerkely folkehøgskole på Arneberg. Det er blant annet stjålet kontanter, PC og Iphone. Politiet har vært på skolen og gjort undersøkelser.

  • Lunner vil bli en del av Viken

    Formannsskapet i Lunner har med 6 mot 1 stemme vedtatt å søke om å bli en del av den nye Viken fylkeskommune. De to Senterparti-representantene var uenige og endte opp med at en av dem stemte mot å gå over til Viken.