NRK Meny
Normal

Pappaer ble ballettstjerner for en kveld

I all hemmelighet hadde fedrene øvd inn et ballettnummer for å overraske barna sine og publikummere under en danseforestilling i Lillehammer i helga. Se den grasiøse dansingen her!

Fedrene trådte til under danseforestilling

Noen av barna syntes det var kleint, men de fleste fikk seg en overraskelse, og ikke minst en opplevelse de sent vil glemme, da fedrene iført trikot inntok scenen i en fullstappet Maihaugsal.

Anledningen var den årlige juleavslutningsforestillingen "Vinterbarn danser" i regi av Lillehammer og Gjøvik Dansesenter.

Enorm respons

Siden det i år var 25-årsjubileum for danseskolen, hadde sjefen sjøl en plan om å gjøre noe hun har drømt om lenge.

– Jeg har tenkt på å lage et nummer til fedrene i mange år, og i anledning jubileet slo vi til, sier Louise Bothner-By.

Koreografien var på plass og det eneste som gjensto var å skaffe nok fedre til å fylle rollene som yndige ballettdansere så de kunne gjennomføre forestillingen.

Det viste seg å ikke være noe problem.

– Responsen var helt enorm! Jeg måtte ha minst ti fedre til å stille, og jeg tenkte jeg skulle få til det hvis jeg var heldig. Til slutt var det over 40 fedre som meldte seg på, sier en entusiastisk danseskoleleder.

Full innsats

Da fedrene var på plass, fulgte nitid trening flere helger på rad for å få på plass nummeret. For Louise ønsket ikke en gjeng fedre som flakset rundt på scenen uten mål og mening.

Dette skulle være ordentlig, og fedrene var med på det.

– Dette har vært utrolig gøy og en veldig morsom øvelse. Det var topp stemning fra første trening og veldig lærenemme, villige og engasjerte pappaer.

Louse Bothner-By

PLANLAGT OVER LANG TID: Louise Bothner-By har lenge ønsket å lage et dansenummer til fedrene

Foto: Louise Bothner-By / privat

– Jeg tipper det har vært en del latter underveis også?

– Ha-ha-ha! Ja, veldig. Absolutt. Særlig på første kostymeprøve, sier Louise.

Og latteren satt løst også blant barna til ballettdanserne, slekt, venner og andre publikummere under forestillingen i helga. Og Louise er fornøyd med elevene sine og det samme var fedrene.

– Ja, absolutt. De skjerpet seg fantastisk og danset jo så å si feilfritt begge dagene, så dette var vellykket, avslutter Louise Bothner-By.