NRK Meny
Normal

Pågrepne ikke fra rusmiljøet

GJØVIK (NRK): De tre pågrepne i drapssaken i Søndre Land er lokale, men har ikke tilhørighet til rusmiljøet på Dokka.

Johan Petter Bærland og Kristian Johansen

Fungerende påtalesjef Johan Petter Bærland og politiadvokat Kristian Johansen i Innlandet politidistrikt under dagens pressekonferanse.

Foto: Arne Trolldalen / NRK

Det kom fram på pressekonferansen som politiet holdt kl. 16.30 i dag i Gjøvik. De tre er en mann i 20-årene, en mann i 30-årene og en kvinne i 40-årene.

Alle tre ble pågrepet samtidig utendørs, og pågripelsen foregikk udramatisk.

– Vi vil ikke si noe om relasjonen mellom avdøde og de tre pågrepne, sier politiadvokat Kristian Johansen, som opplyser at de tre vil bli avhørt i løpet av kvelden.

De er nå siktet for forsettlig drap og medvirkning til drap.

Nils Olav Bakken

Avdøde Nils Olav Bakken.

Foto: Privat / Politiet

Politiet ville ikke gå i detaljer om hva som førte til pågripelsene i dag.

– Det har vært en kombinasjon mellom taktisk og teknisk etterforskning som har ledet oss fram til disse tre, sier Johansen.

Det har vært knyttet stor spenning til om etterforskningen ville bringe fra siktede i rusmiljøet på Dokka i Nordre Land, som avdøde Nils Olav Bakken var en del av.

Bakken ble funnet drept og sterkt forbrent på en øde skogsbilveg i Søndre Land 4. september.

Lettelse med gjennombrudd

Ola Tore Dokken

Ordfører i Nordre Land, Ola Tore Dokken.

Foto: Reidar Kjæstad / NRK

– Saken har skapt uro i lokalmiljøet. Folk lurer jo på hva som har skjedd, sier ordfører Ola Tore Dokken.

– Det er veldig godt dersom saken nå er løst, sier ordføreren.

Utfordrende sak

Politiet har hele tiden vært sparsomme med informasjon som har sluppet ut fra etterforskningen. De har fått bistand fra Kripos og bedt om tips i saken.

Politiet har ikke lagt skjul på at det har vært en utfordrende sak. 20 etterforskere har jobbet med saken, og det er kommet inn over 500 tips og avhørt 120 vitner. Elektroniske spor som mobiltelefontrafikk og overvåkingskameraer har vært sjekket.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Ny spiller til Storhamar

  Storhamar ishockey har mandag signert 24 år gamle Phil Marinaccio fra Canada. Det skriver klubben på sine nettsider. Trener Fredrik Söderström sier at kanadieren er en ung, ambisiøs spiller med et interessant potensiale. Storhamar topper eliteserien etter at det er spilt 13 kamper.

  Storhamar
  Foto: TV 2
 • Utforkjøring i Garmo

  En personbil kjørte utfor vegen i Garmo ved 11.45-tida i formiddag. Ifølge politiet var det en person i bilen. Vedkommende skal ha smerter i en fot. Nødetatene er på veg til stedet.

 • Store mengder overgrepsbilder

  I dag startet rettssaken mot en mann fra Vest-Oppland som er tiltalt for gjentatte overgrep mot barn, blant annet et familiemedlem. Hun skal ha vært tre år da overgrepene startet. Mannen skal ha hatt over 500 000 bilder av overgrep mot barn.