NRK Meny
Normal

Pågrepet etter Ridehusstranda-episode

En mann i 30-årene, bosatt på Hedmarken, ble pågrepet i går og siktet for et seksuelt overgrep på Ridehusstranda i Hamar, melder Hamar Arbeiderblad. Han nekter straffskyld.

Krimteknikere på Ridehusstranda
Foto: Mette Finborud Børresen

Det var på mandag det angivelige overgrepet skal ha skjedd i det populære turområdet Ridehusstranda ved Mjøsa i Hamar. Den fornærmede er en jente som er over 16 år.

Mannen er utenlandsk statsborger.

Hevder det var frivillig

– Han har erkjent at det har skjedd noe mellom han og jenta, men nekter straffskyld, sier politiadvokat Sten Floor Nelson. – Han har en annen versjon enn henne.

– Hevder han at det som skjedde var frivillig?

– Ja, det stemmer.

Blir løslatt i dag

Nelson vil ikke gå nærmere i detaljer om det som faktisk skjedde av hensyn til etterforskningen.

– Vi har bestemt oss for at han ikke trenger å fremstilles for varetekt. Etter at nødvendige vitneavhør er gjennomført i dag, blir han løslatt.

– Ikke farlig på Ridehusstranda

– Jeg vil også understreke at dette ikke er en overfallsvoldtekt eller annet seksuelt overgrep med vold. Folk trenger ikke å være redde for å gå på Ridehusstranda, sier Nelson.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Dømt for å ha tent på hus

  To menn i 20-åra er dømt for å ha tent på en bolig på Jevnaker i mai 2014. Det skriver Hadeland. Huset var tomt og ble brukt som en avlastningsbolig for barn. Ifølge avisa slipper de to å sone i fengsel på grunn av tungtveiende personlige forhold.

 • Dyr ulvesommer

  Kostnadene etter sommerens ulveangrep på sau på Hadeland , Toten og Hurdal er på nær 3,5 millioner kroner. Fylkesmannen i Oppland har sendt Klima- og miljøverndepartementet oversikt. Rundt 300 sauer er påvist tatt av ulv i disse områdene i sommer.

  Sauekadaver etter ulveangrep i Gran
  Foto: Privat
 • Bønder satser på fiskeoppdrett

  Fylkesrådet i Hedmark har godkjent det første anlegget for landbasert oppdrett av røye. 20 bønder fra nord i Østerdalen til Våler i sør vil satse på oppdrettsfisk. På sikt håper initiativtakerne at fiskeoppdrett skal bli like stort som skogbruk.