Normal

Øyværinger i sjokk: – Overraskende og sjokkerende

Likfunnet i Øyer sjokkerer innbyggere. – Jeg kommer ikke til å føle meg trygg i skogen her, sier Marit Bogfjelldal.

Naboer i sjokk etter drap

Søstrene Marit Bogfjelldal (t.v.) og Vigdis Saur (t.h.) bor i nærheten av stedet der liket ble funnet. De reagerer med sjokk og vantro på saken, som etterforskes som drap.

Foto: Nina Rundsveen / NRK

Søstrene Marit Bogfjelldal og Vigdis Saur fra Øyer kjørte forbi åstedet for likfunnet på Øyer tidligere i dag, på vei hjem fra bærplukking. De trodde først at de var vitne til en filminnspilling.

– Vi tenkte at det var en filminnspilling, eller at de hadde skutt bjørn. Jeg har aldri vært inne på tanken om at noe slik kunne skje her, sier Marit Bogfjelldal.

Fått foreløpig rapport

Liket, som ble funnet i går, beskrives som kraftig utbrent. Politiet i Øyer mottar bistand fra Kripos i saken.

Levningene er sendt inn til Rettsmedisinsk institutt i Oslo, og politiet har fått en foreløpig rapport fra den rettsmedisinske undersøkelsen.

– Vi kan ikke gå ut med hva den sier av hensyn til etterforskningen. Etterforskningen pågår for fullt, og vi fortsetter den tekniske etterforskninger på åstedet, sier konstituert politimester Olav Sørby.

(Saken fortsetter under video.)

SE VIDEOINTERVJU MED KVINNENE:

Turgåere om funnet av levninger som er gjort i et bål i Øyer.

– Føler seg ikke trygg

Folk som bor i nærheten av åstedet er overrasket over funnet som er gjort.

– Dette er overraskende og sjokkerende. Jeg vil ikke føle meg trygg ute alene etter dette. Vi har vært på bærtur, og når vi kommer hit får vi beskjed om at det har vært et drap. Det er forferdelig. Jeg blir målløs egentlig, sier Vigdis Saur.

Politiet har forståelse for at folk er redde.

– Vi har forståelse for at fastboende, hytteeiere og turgåere i området er urolige etter det som har hendt. Vi jobber med alt tilgjengelig mannskap for å oppklare saken, og har fortsatt vakthold på stedet, sier Sørby.

Kriminalteknikere fra Kripos bistår politiet i Øyer

Kriminalteknikere fra Kripos bistår politiet i etterforskningen av åstedet.

Foto: Lars Erik Skrefsrud / NRK

Fikk tips fra privatperson

Politiet fikk melding fra en privatperson torsdag ved 1200-tiden, som observerte røykutvikling fra et sted nedenfor Hunderseterveien i Øyer.

Funnstedet skal være 200 meter nedenfor selve Hunderseterveien, i et skogsområde ved en skogsbilvei.

Politiet opplyser at de var raskt på stedet torsdag og fikk foretatt innledende undersøkelser. På stedet skal man ha funnet at det hadde vært en fersk brann på et lite og begrenset område.

Politiet har fått inn mange tips, og ønsker flere tips på telefon: 488 86 818.

– Vi har fått inn mange og interessante tips. Vi har topprioritet på denne saken, og ønsker fortsatt tips, sier Sørby.

SE VIDEORAPPORT FRA ØYER:

Nina Rundsveen

Tror det er drap

Det ble også gjort andre funn. Av hensyn til pågående etterforsking kan vi ikke gi ytterligere opplysninger om disse funnene. På bakgrunn av de opplysninger vi har nå legger vi til grunn at vi har med et drap å gjøre, skriver politiet. en pressemelding.

Det er foreløpig ingen mistenkte i saken. Kripos er kontaktet og yter Gudbrandsdal politidistrikt bistand i etterforskningen. Etterforskere fra Kripos ivaretar blant annet tekniske undersøkelser på åstedet i samarbeid med lokale polititeknikere.