NRK Meny
Normal

Øygard vil renvaske seg i retten

– Jeg kan ikke se at det er bevis som holder til en domfellelse, sier Rune Øygards forsvarer, Mette Yvonne Larsen. Vågå-ordføreren ble i dag tiltalt for seksuelle overgrep mot ei ung jente.

Video Vågå-ordfører tiltalt for seksuelle overgrep

Se reaksjoner fra partene i saken og fra ledelsen i Arbeiderpartiet i TV-saken over.

Ifølge tiltalen hadde Rune Øygard samleie med jenta før hun ble 14 år. Han skal også ha forgrepet seg på henne flere ganger mens hun var mellom 14 og 16 år gammel.

Hvis Øygard blir funnet skyldig etter tiltalen, kan han bli dømt til 15 års fengsel.

Overrasket over tiltalen

– Både jeg og Rune Øygard er overrasket over at politiet har valgt å ta ut tiltale. Men når det er sånn, setter han pris på å få muligheten til å renvaske seg i retten, sier hans forsvarer, Mette Yvonne Larsen.

Politiske konsekvenser

Se hvordan NRKs politiske kommentator, Magnus Takvam, vurderer konsekvensene av denne alvorlige saken:

Video Magnus Takvam kommenterer

Blir ikke ekskludert

Nestleder i Arbeiderpartiet, Helga Pedersen, sier saken er alvorlig, men først og fremst trist for partene. Det er ikke aktuelt å ekskludere Øygard fra partiet, før saken er avgjort av domstolen.

Folk i Vågå ønsker seg en endelig avklaring på saken. Se reaksjonen fra lederen i Vågå Arbeiderparti og i Bygdelista i Våga her:

Video Tiltale mot Vågå-ordfører

.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Ny Storhamar-seier

  Storhamars håndballkvinner slo Tertnes 26-23 og er fortsatt ubeseiret på tabelltoppen etter seks serierunder. Elise Skinnehaugen ble Storhamars toppscorer med åtte mål.

 • Sauebønder misfornøyde med sommel

  Bøndene er misfornøyde med at det ennå ikke er avklart hva de får i erstatning etter at en ulv drepte eller skadet 300 sauer i sommer. Kjetil Ulset i Gran beitelag sier at flere vurderer å slutte som sauebønder, hvis dette ikke snart blir avklart.

  Kjetil Ulset i Gran sauebeitelag
  Foto: NRK
 • Litauere kjøper hotell i Sør-Fron

  Det tidligere helsehotellet Pyntaberget i Sør-Fron er solgt til et litauisk selskap for 2,8 milllioner kroner, melder Gudbrandsdølen Dagningen. De nye eierne driver et stort reisebyrå i Litauen, og formidler fra før av mange turister til Norge.