NRK Meny
Normal

Øygard vil renvaske seg i retten

– Jeg kan ikke se at det er bevis som holder til en domfellelse, sier Rune Øygards forsvarer, Mette Yvonne Larsen. Vågå-ordføreren ble i dag tiltalt for seksuelle overgrep mot ei ung jente.

Video Vågå-ordfører tiltalt for seksuelle overgrep

Se reaksjoner fra partene i saken og fra ledelsen i Arbeiderpartiet i TV-saken over.

Ifølge tiltalen hadde Rune Øygard samleie med jenta før hun ble 14 år. Han skal også ha forgrepet seg på henne flere ganger mens hun var mellom 14 og 16 år gammel.

Hvis Øygard blir funnet skyldig etter tiltalen, kan han bli dømt til 15 års fengsel.

Overrasket over tiltalen

– Både jeg og Rune Øygard er overrasket over at politiet har valgt å ta ut tiltale. Men når det er sånn, setter han pris på å få muligheten til å renvaske seg i retten, sier hans forsvarer, Mette Yvonne Larsen.

Politiske konsekvenser

Se hvordan NRKs politiske kommentator, Magnus Takvam, vurderer konsekvensene av denne alvorlige saken:

Video Magnus Takvam kommenterer

Blir ikke ekskludert

Nestleder i Arbeiderpartiet, Helga Pedersen, sier saken er alvorlig, men først og fremst trist for partene. Det er ikke aktuelt å ekskludere Øygard fra partiet, før saken er avgjort av domstolen.

Folk i Vågå ønsker seg en endelig avklaring på saken. Se reaksjonen fra lederen i Vågå Arbeiderparti og i Bygdelista i Våga her:

Video Tiltale mot Vågå-ordfører

.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Politiet uten spor av betydning

  Politiet sier det står uten tips av betydning, etter at en mann skal ha blitt ranet i sitt eget hjem på Lesjaskog 7. desember. Mannen i sekstiåra har forklart at to personer bandt ham fast og ranet ham, og at de kjørte en mørk stasjonsvogn.

  Krimteknikere Lesjaskog ran
  Foto: Alexander Nordby / NRK
 • 40 viltpåkjørsler gjennom helga

  Med de siste viltpåkjørslene i Hedmark og Oppland i morges, har det vært nærmere 40 slike uhell gjennom helga. Det opplyser politiet i Innlandet. Politiet rår bilistene til å kjøre forsiktig. Viltpåkjørslene er fra fredag kveld til mandag morgen.

 • Grovt tjuveri fra byggeplass

  Det har vært et grovt tjuveri fra en byggeplass på Raufoss. I løpet av helga er det gjort innbrudd i container og det er stjålet diverse elektrisk verktøy. Politiet har vært på stedet og sikret spor.