NRK Meny
Normal

Øygard har ikke bestemt seg

Den overgrepssiktede Vågå-ordføreren Rune Øygard (52) har ikke bestemt seg for om han kommer tilbake i jobben når sykemeldingen går ut i neste uke.

Rune Øygard

Vågå-ordfører Rune Øygard.

Foto: Arvid Torsgard / NRK

Det sier han gjennom sin advokat, Mette Yvonne Larsen, fredag ettermiddag.

Mange hensyn


– Øygard vurderer helt klart å komme tilbake, og vil konferere både med sin lege, sine rådgivere og rådmannen i Vågå om hva kan skal gjøre. Han må ta den avgjørelsen i samråd med flere for å finne hva som er best. Vi vet heller ikke om legen vil sykemelde ham videre. Det kan også godt tenkes, sier hun.

Hva er det største problemet, Øygards helse, eller hva Ap sentralt mener?

– Helsa hans er ett problem, men vi vil også lytte til hva Ap sentralt mener, og ikke minst til hva kommunen mener. Og så må han tenke på seg selv og sine interesser, sier Larsen.

– Øygard vil ikke ha mer støtte

Den fornærmede jentas advokat, Nina Braathen Hjortdal, sa til NRK i går at hennes klient føler seg krenket over all støtten Øygard har fått i media.

Nå vil hun fraråde media å snakke med de som støtter Øygard.

– Rune Øygard kan ikke gjøre noe med at han har så mye støtte. Det er flere som ønsker å gå ut mer aktivt, men både Øygard og jeg fraråder at de gjør det av hensyn til jenta. Nå må det bli slutt på omdømmekampen i media. Nå må politiet få etterforske saken i fred, sier Braathen Hjortdal.

Tekniske bevis, som bilder og tekstmeldinger, har vært en av hovedgrunnene til diskusjonene i media mellom Larsen og hennes motpart Braathen Hjortdal. Men nå ser det i alle fall ut som de er enig om noe, og det er at media burde være varsomme med hva de melder.

– Det er en belastning både for jenta og for Rune Øygard å være involvert i denne saken. Aktørene rundt må tenke over hva de gjør. At jentas representant stadig slipper ny informasjon om denne saken i media, gjør at støttegruppen som hun opplever som en belastning, bare øker, sier Øygards advokat, Mette Yvonne Larsen.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND