NRK Meny
Normal

Øygard beskyldte aktor for løgn

Rune Øygard sier han har fått trusler fordi aktor i sin sluttprosedyre i tingretten sa at han brente sengene på hytta der det første overgrepet skal ha skjedd.

Thorbjørn Klundseter

Rune Øygard gikk til angrep på aktor Thorbjørn Klundseter for at han har sagt at han brente sengene for å fjerne bevis.

Foto: Lars Erik Skrefsrud / Lars Erik Skrefsrud

Rune Øygard gikk til angrep på aktor Thorbjørn Klundseter, og beskyldte indirekte aktor for at han har fått trusler.

– Brente ikke senger

– Du, aktor, sa i din sluttprosedyre at vi har brent bevis. Det er ikke sant. Vi har ikke brent noe som helst. Det har vi fått anonyme drapstrusler og nattelefoner om. Det er utrolig trist og har vært en tilleggsbelastning, sa Øygard.

Han sa at det seinest under ankesaken har blitt skrevet blogger om dette.

Det han siktet til var sengene på hytta der jenta har forklart at det første overgrepet fant sted.

Øygard forklarte at han og kona fjernet sengene fra hytta, fordi det minnet om saken. Men han forklarte videre at han aldri hadde brent sengene, men lagret dem.

Hytta sentral

Hytta til ekteparet Øygard var også et sentralt tema under aktors utspørring av Øygard. Fornærmede har flere ganger tidligere forklart at det første overgrepet skal ha skjedd på denne hytta mens Øygards kone var alene på butikken.

– Vi var alle tre sammen fra dag en til vi reiste igjen. At vi skal kjøre et par mil for å handle og så kjøre hjem samme veien rett etterpå, det er helt urealistisk, sa Øygard i sin forklaring i lagmannsretten i dag.

Aktor stilte spørsmål ved om tiltalte og jenta noen gang var på hytta alene. På det spørsmålet svarte Øygard at de var der alene én gang, da hytta skulle males.

– Hytta ligger i havgapet, så den må vaskes før man kan male den, forklarte Øygard.

Han nølte på spørsmålet om de kunne ha vært der alene flere ganger.

Aktor sa deretter at ei hyttebok kunne bli sentral som bevismateriale senere i rettssaken.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • En bil av veien

    En bil har kjørt av veien på fylkesvei 250 mellom Vingrom og Vingromsåsen. Utforkjørselen skjedde om lag 8 kilometer fra Vingrom. En mann var i bilen, men han skal være ute av kjøretøyet.

  • Telenor-ansatte i Gjøvik reagerer

    Telenor-ansatte reagerer på at 23 ansatte i Gjøvik må slutte som et ledd i omorganiseringen. Det sier en av de ansatte, Lise Randi Bjørnstad. El og IT-forbundet mener at dette vil føre til forverret arbeidsmiljø for de gjenværende.

    Lise Randi Bjørnstad
    Foto: Ruth Barsten / NRK