NRK Meny
Normal

Øygard anker ikke åpne dører

Overgrepstiltalte Vågå-ordfører Rune Øygard velger å ikke anke kjennelsen fra tingretten om åpne dører under rettssaken mot han.

Øygard 2
Foto: Meek, Tore / Scanpix

Det er Øygards advokat, Mette Yvonne Larsen som bekrefter det i en e-post til NRK.

Mandag denne uka avgjorde Sør-Gudbrandsdal tingrett at de ikke vil oppfylle Vågå-ordførerens ønske om at saken mot ham skal gå for lukkede dører.

Siden Øygard og hans forsvarer nå har bestemt seg for ikke å anke avgjørelsen, er det klart at rettssaken går for åpne dører.

– Vi forholder oss til rettens begrunnelse og ønsker ikke bruke tid på dette. Men vi undrer oss fortsatt over at aktørene på den andre siden ønsker å eksponere så belastende forhold, skriver Larsen.

Vil ikke at folk skal fråtse

Øygard anmodet tidligere retten om å lukke dørene og stenge media ute for å beskytte hans og andres privatliv.

– Han ønsker ikke at detaljer i anklagene skal kunne bli kjent i fremtiden. Dette er ikke noe folk skal fråtse i. Dette er uriktige anklager, som har vært til stor belastning for ham og hans familie, sa hans forsvarer Mette Yvonne Larsen til VG tidligere i september.

Det er over 60 vitner på vitnelista i rettssaken som starter i Sør-Gudbrandsdal tingrett tirsdag 9. oktober.

Påtalemyndigheten har innkalt hele 29 vitner inkludert den tiltalte Rune Øygard. Forsvaret har innkalt ytterligere 33 vitner for å belyse saken.

Bistandsadvokaten ønsket åpen rett

Bistandsadvokaten til jenta, Nina Braathen Hjortdal, sendte aldri inn noen begjæring om lukkede dører.

– Vi ønsker mest mulig åpenhet rundt saken, sier hun til NRK.


SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Veiby/Skjærmoen med ny kontrakt

    Skoda Motorsport har inngått en ny rallykontrakt med 21 år gamle Ole Christian Veiby fra Kongsvinger. Han blir dermed en av fire kjørere i bilfabrikken s rallysatsing for 2018. Veiby har sammen med kartleser Stig Rune Skjærmoen fra Elverum kjørt for Skoda også i år. .

    Ole Christian Veiby med ny Skoda kontrakt
    Foto: Even Management/Skoda Motorsport.
  • Politiaksjon Brumunddal

    Politiet aksjonerte tirsdag mot et spisested i Brumunddal. En person som er tilknyttet bedriften er pågrepet. Vedkommende er siktet for bruk og besittelse av narkotika. Minst fem politibetjenter og én hund har aksjonert i flere timer ved spisestedet, skriver HA.