Øygard anker ikke åpne dører

Overgrepstiltalte Vågå-ordfører Rune Øygard velger å ikke anke kjennelsen fra tingretten om åpne dører under rettssaken mot han.

Øygard 2
Foto: Meek, Tore / Scanpix

Det er Øygards advokat, Mette Yvonne Larsen som bekrefter det i en e-post til NRK.

Mandag denne uka avgjorde Sør-Gudbrandsdal tingrett at de ikke vil oppfylle Vågå-ordførerens ønske om at saken mot ham skal gå for lukkede dører.

Siden Øygard og hans forsvarer nå har bestemt seg for ikke å anke avgjørelsen, er det klart at rettssaken går for åpne dører.

– Vi forholder oss til rettens begrunnelse og ønsker ikke bruke tid på dette. Men vi undrer oss fortsatt over at aktørene på den andre siden ønsker å eksponere så belastende forhold, skriver Larsen.

Vil ikke at folk skal fråtse

Øygard anmodet tidligere retten om å lukke dørene og stenge media ute for å beskytte hans og andres privatliv.

– Han ønsker ikke at detaljer i anklagene skal kunne bli kjent i fremtiden. Dette er ikke noe folk skal fråtse i. Dette er uriktige anklager, som har vært til stor belastning for ham og hans familie, sa hans forsvarer Mette Yvonne Larsen til VG tidligere i september.

Det er over 60 vitner på vitnelista i rettssaken som starter i Sør-Gudbrandsdal tingrett tirsdag 9. oktober.

Påtalemyndigheten har innkalt hele 29 vitner inkludert den tiltalte Rune Øygard. Forsvaret har innkalt ytterligere 33 vitner for å belyse saken.

Bistandsadvokaten ønsket åpen rett

Bistandsadvokaten til jenta, Nina Braathen Hjortdal, sendte aldri inn noen begjæring om lukkede dører.

– Vi ønsker mest mulig åpenhet rundt saken, sier hun til NRK.


SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Partene i lokførerstreiken møtes

  –Partene i togkonflikten er blitt enige om å møtes hos Riksmekleren tirsdag klokka 12, sier kommunikasjonsdirektør Gunnar Larsen i Spekter til NTB. Partene hadde skriftlig kontakt mandag, etter løsningsforslag fra Norsk Lokomotivmannsforbund.

 • Med fakler for Farida

  Mellom 200 og 300 personer møtte opp i et fakkeltog på Dokka i kveld til støtte for den afghanske jenta Farida og familien hennes som ble kastet ut av landet i februar i fjor. I november konkluderte Oslo tingrett med at utkastelsesvedtaket gjort av Utlendingsnemnda var ugyldig, men UNE anket saken, og tirsdag kommer saken opp for lagmannsretten.

  Fakkeltog for Farida
  Foto: Anne Kari Løberg / NRK
 • Utnyttet prostituerte

  Aktor Iris Storås la ned påstand om fengsel mellom 8 år, og 2 år og 2 måneder for fire personer fra Bulgaria tiltalt for å ha utnyttet kvinner til prostitusjon. Kvinnene hadde tilhold i et hus sør i Hedmark og ble fraktet til Oslo der de prostituerte seg på gata. Ifølge kvinnene tok de tiltalte i saken det meste av pengene de tjente.

  Iris Storås
  Foto: Linda Vespestad / NRK