NRK Meny
Normal

Øvrum (H) kjemper for å bli ordfører

Anne-Mette Øvrum ønsker å bli ny ordfører i Sør-Odal etter et svært godt valg for Høyre. Dermed kan 40 år med Arbeiderparti-historie i kommunen være over.

Anne-Mette Øvrum

Anne-Mette Øvrum (H) er klar for å få ordførerkjedet rundt halsen på vegne av Sør-Odal kommune.

Foto: Privat

Arbeiderpartiet har hatt et sterkt grep på Sør-Odal, med ordførerverv i over 40 år. For fire år siden tok Knut Hvithammer over som Ap-ordfører i Sør-Odal. Før ham hadde Henning Myrvang holdt i roret for Ap i hele 32 år.

Godt valg for Høyre

Høyre fikk hele 25,9 prosent av stemmene i kommunen, og har dermed gjort et svært godt valg. Arbeiderpartiet gikk tilbake 17 prosentpoeng. Anne-Mette Øvrum er ordførerkandidat, og er selvfølgelig veldig godt fornøyd med resultatet.

– Det er en fin dag for Sør-Odal Høyre, sier Øvrum.

– Vi har nest beste resultat i Hedmark, og historiens beste resultat for Sør-Odal Høyre, sier hun.

Anne-Mette Øvrum mener det er personlig kontakt med velgerne som har gjort at Ap nå kanskje må gi fra seg ordførerkjedet i kommunen.

– Vi har brukt masse energi og tid på å gå ut og prate med folk. Vi har banket på dører, stått på stands og snakket med næringslivet.

Tror folk ønsker forandring

Er folk i Sør-Odal lei av Arbeiderpartiet, tror du?

– Jeg tror at folk i Sør-Odal vil ha en forandring. Folk ønsker å ta del i den politiske diskusjonen, og den har vært veldig lukket. Ved å få en bredde tror jeg innbyggerne er så engasjerte nå at de vil være med, sier Anne-Mette Øvrum.

Ordførerkandidaten mener Arbeiderpartiets grep på Sør-Odal har ført til en snever debatt bak lukkede dører, der de fleste er enige om alt.

– Vi vil ha diskusjon og debatt. Det blir nok den største endringen for folk, sier hun.

Anne-Mette Øvrum er for tiden eiendomssjef i Kongsvinger kommune, og vil søke permisjon fra denne stillingen dersom hun får ordførerkjedet til Sør-Odal rundt halsen.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Ministeren legger ikke føringer

  Kommunalminister Jan Tore Sanner ønsker ikke å legge føringer for hvordan arbeidsplasser og funksjoner fordeles i Hedmark og Oppland når de to fylkene slås sammen. Forhandlingsutvalgene var i dag i møte med ministeren. – Ingen tvil om at vi har mange vanskelige oppgaver foran oss. Det vanskeligste er å fordele arbeidsplasser, sier fylkesråd i Hedmark, Aasa Gjestvang.

  En delegasjon fra Hedmark og Oppland på besøk hos kommunalminister Jan Tore Sanne
  Foto: Stein S. Schinstad / NRK
 • Palestinere mot Trump i Gjøvik

  Omlag 50 personer deltok i en markering i Gjøvik torsdag kveld mot Donald Trumps anerkjennelse av Jerusalem som Israels hovedstad. Palestinakomiteen i Oppland sto bak demonstrasjonen. De mener den norske regjeringa må gripe inn i fredsprosessen i området.

  Palestinademonstrasjon Gjøvik
  Foto: Mohammad Alkordi
 • Tre til sjekk etter trafikkulykke

  Tre personer er sendt til legevakt for en sjekk etter et trafikkuhell Moelv sentrum i ettermiddag. To biler var involvert i uhellet og trafikken dirigeres forbi stedet.