NRK Meny
Normal

Oversvømmelse og strømbrudd

Både i Hedmark og Oppland regnet det solid tirsdag kveld, i Hamar var det oversvømmelse i underganger og flere mistet strømmen.

Oversvømmelse i Hamar

Undergangen ved Skibladnerbrygga i Hamar fylte seg raskt opp tirsdag kveld med vann, på grunn av tett avløp.

Foto: Helle Therese Kongsrud / NRK

Undergangen ved Skibladnerbrygga i Hamar fylte seg fort opp under tirsdag kveldens kraftige regnvær, og en bilist som prøvde å komme fram, ble stående under vann, men alt gikk bra, opplyser politiet.

Ifølge Meteorologisk institutt ble det klokka 19.00 tirsdag kveld målt 26,1 millimeter nedbør på én time i Hamar, skriver vg.no. Det skal være de høyeste målinger som er gjort siden 2008.

Hamar brannvesen var ute i byen for å rydde opp i forbindelse med vannskader, men politiet i Hamar har ikke fått melding om noen alvorlige skader etter uværet.

Men uværet førte til at flere mistet strømmen i Hedmark. Eidsiva melder på sine nettsider om at det er strømbrudd i Hamar, Åmot og Stor-Elvdal på grunn av uværet, les mer her.

Ifølge yr.no blir det sol etter regn i morgen.

Vann i Hamar

I morgen skal det ifølge værmeldinga tørke opp igjen i Hamar.

Foto: Helle Therese Kongsrud / NRK

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • I retten for cannabisproduksjon

    Fire menn må i dag møte i Glåmdal tingrett tiltalt for produksjon av store mengder cannabis. Politiet mener at produksjonen var med tanke på salg. Det er satt av tre dager til saken som har en strafferamme på inntil 10 års fengsel.

  • 10 varsler mot Tonning-Riise

    Høyres generalsekretær John-Ragnar Aarset sier partiet nå har mottatt totalt 15 varsler. 10 av disse skal gjelde Kristian Tonning Riise fra Stange. – Vi har sviktet, det er det ingen tvil om, sier fungerende Unge Høyre-leder Sandra Bruflot.