NRK Meny
Normal

Overlegen kan få ti års fengsel

Tre uker i juni er satt av i Hedmarken tingrett til saken mot den overgrepssikta overlegen.

Sykehuset Innlandet, Elverum

Anestesilegen som var ansatt ved Sykehuset Innlandet i Elverum er sikta for overgrep mot ei ungjente under narkose på operasjonsbordet i Elverum, og for overgrep via sms mot seks andre jenter.

Foto: Frode Meskau / NRK

Det forteller politiadvokat Rolf Thoresen.

Overlegen som er sikta for seksuelt krenkende oppførsel mot mindreårige jenter, utpressing og trusler, har nekta å la seg avhøre siden 10. desember.

– Dette har helt klart forsinka saken. Etterforskninga hadde jo gått fortere dersom han selv hadde forklart seg om saken, sier Thoresen.

Hvorfor nekter han å la seg avhøre?

– Det vet vi ikke sikkert, men tidligere har han sagt at han føler politiet lekker informasjon til media og derfor ikke vil forklare seg, sier han.

Store beslag

Politiet har beslaglagt fire datamaskiner og 11 mobiltelefoner han har disponert under falskt navn og sakens alvor har vokst i takt med at etterforskerne har gått igjennom beslaget.

Nylig fant politiet videofilmen som er tatt opp på mannens arbeidsplass, operasjonsstua på sykehuset i Elverum. Filmen ble funnet på datautstyr som politiet beslagla hjemme hos mannen.

Den viser jenta i narkose på operasjonsbordet, og etter det NRK får opplyst skal den også vise at legen begår et seksuelt overgrep mot henne.

ALT OM: Lege-saken i Hedmark

Kan få ti års fengsel

Politiet har brukt store ressurser på saken, og Thoresen håper de skal være ferdig med etterforskninga innen utgangen av februar.

– Så langt ser det ut til å være 20 fornærmede jenter og minst 13 fornærmede menn, sier Thoresen.

Strafferammen er foreløpig rundt ti års fengsel.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Mor og far feirer OL-gull

  Det ble gull i laghopp i PyeongChang i dag. Lillehammer gutten Robert Johansson var ankermann på det norske gullaget. Hjemme hos mor Helga og far Gorm Johansson på Vingnes i Lillehammer var det vill jubel.

  Gorm og Helga Johansson
  Foto: ALEXANDER NORDBY / NRK
 • Skyldig i forsettlig drap


  I ankesaken mot mannen som ble dømt for drapet på Egil Tostrup Bråten fra Våler (bildet), har juryen i Borgarting lagmannsrett kjent han skyldig i forsettlig drap og forsøk på grovt ran. Straffeutmålingen blir klar senere.

  Tostrup Bråten, åsted
  Foto: POLITIET/RUNA VICTORIA ENGEN / NRK
 • Lastebilvelt - Dovrebanen er stengt

  Ingen ble skadd da en lastebil veltet i Jernbanegata i Stange litt før klokka 10.00 i formiddag.Bane Nor melder at Dovrebanen er sperret mellom Stange og Tangen etter lastebilvelten. For biltrafikken er det lokal omkøring.