NRK Meny
Normal

Overgrepssiktet slipper ikke ut

Den antatte hovedmannen i overgrepssaken i Nord-Østerdal slipper ikke ut av varetekt.

Mannen blir sittende i varetekt fram til 21. oktober i denne omgang, slik tingretten først bestemte.

Mannens forsvarer, advokat Sverre Næss, anket forlengelsen av varetekten til lagmannsretten, men anken ble forkastet.

- Vi har godtatt fengsling tidligere, men nå synes jeg det gikk for langt, i og med at hovedforhandlingen ble utsatt helt til januar. Og ikke en gang da vet vi om det blir noe av, eller om det blir nye utsettelser, sier Sverre Næss.

Fram til rettsaken

Politiet kommer likevel til å be om enda en forlengelse når denne varetektsperioden går ut, forteller politiadvokat Liv Heidi Bjermo. De vil ha mannen i fengsel fram til rettsaken.

- Ja, vi vil be om fengsling helt fram til rettsaken kommer opp, sier Bjerkmo.

Den 13. september har mannen sittet fengslet i 10 måneder .

Advokat Sverre Næss erkjenner at saken er svært alvorlig, men sier så lang varetekt uansett skal vurderes ut fra en bestemmelse om det er "forholdsmessig eller uforholdsmessig.

Ni personer siktet

I alt ni personer er siktet for seksuelle overgrep mot fire mindreårige barn i Nord-Østerdal.

To av dem sitter fengslet, den hovedsiktede mannen og en kvinne. Kvinnen har frivillig gått med på fengsling fram til 17. september.

Det er foreløpig ikke tatt ut tiltale i saken. Mannen som er varetektsfenglset har tilstått en del av det han er anklaget for.

- Saken er fortsatt under etterforskning. Dette gjelder alvorlige forbrytelser mot barn, så vi etterforsker fortsatt bredt og utelukker ingenting, sier Liv Heidi Bjerkmo.

Les også: Seks siktet for overgrep mot barn


SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Fullbooka på to minuttar

    To minuttar tok det å få fullbooka neste års utgåve av sykkelløpet Jotunheimen Rundt. Det skriv Sogn Avis. Det 430 kilometer lange løpet frå Lærdal via Fagernes og Lom til Sogndal blir neste år arrangert for 28. gang. Då påmeldinga vart lagt ut 1. desember vart dei 600 plassane rivne bort. Allereie står det 1.200 på ventelista.

    Jotunheimen Rundt
    Foto: Jan Christian Jerving / NRK
  • Vil felle Slettås-flokken

    SP fremmer i dag forslag i Stortinget om å felle Slettås-flokken. De ber regjeringen gi fellingstillatelse for ulvene i tråd med den lokale rovviltnemndas ønske. Begrunnelsen fra partiet er at flokken truer lokale næringer og oppfører seg aggressivt.