NRK Meny
Normal

Overfører terror-rettssaken til Hedmarken tingrett

Rettsaken mot terrorsiktede Anders Behring Breivik overføres til 18 tingretter i hele landet. En av dem er Hedmarken tingrett i Hamar.

Hamar Tinghus

Terror-rettssaken overføres til Hedmarken tingrett i Hamar tinghus.

Foto: Ola Bjørlo Strande / NRK

Det skriver Adressa.no.

Det er Domstoladministrasjonen som har bestemt dette onsdag.

– Bra tiltak

– Det er et bra tiltak. Da slipper de som ønsker å følge saken, å dra til Oslo. En del av de jeg kjenner som var på Utøya, har et behov for å følge rettssaken. Da er det fint at de får denne muligheten. Dette blir også en sterk opplevelse, og jeg tror det er greit å ha noen du kjenner ekstra godt, nært og lett tilgjengelig.

Det sier sekretær i Hedmark AUF, John Magne Pedersen Tangen som selv ikke har bestemt seg for om han vil følge saken på denne måten.

– Overføringen vil skje til ulike rettslokaler via internettstreaming på et lukket nett, sier avdelingsdirektør Erling Moe i Domstoladministrasjonen til adressa.no.

Overføres til 18 tingretter

452 overlevende og etterlatte, og 276 støttepersoner, har ifølge Adresseavisen opplyst til Oslo tingrett at de vil følge saken.

Domstoladministrasjonen har valgt ut de 18 lokalene med bakgrunn i hvor det befinner seg flest etterlatte og pårørende som ønsker å følge hovedforhandlingen.

Moe sier til Adressa.no at rettsaken blir en veldig stor påkjenning for de pårørende, og at man ønsker at det skal skje i verdige former.

Foreløpig har man ikke oversikt over om det er ledige lokaler i tinghusene når terrorrettssaken pågår, og det letes derfor etter alternative lokaler.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

Video fra Hedmark og Oppland

Elena fra Lillehammer er opptatt av de små bedriftene
Nils Thore Jansson fra Finnskogen mener mye om mangt, særlig om politikere og sentralisering.
Bar Hassan fra Follebu skal stemme for første gang