NRK Meny
Normal

Øvelseskjørte i 146 km/t!

Både far og sønn risikerer fengsel etter at en 18-åring øvelseskjørte med faren i 146 km/t på rv 3 i Østerdalen.

Politiet tar råkjørere (Illustrasjon)
Foto: Aas, Erlend / Scanpix

18-åringen ble stanset av UP etter å ha blitt målt til 146 kilometer i timen over to kilometer i ei 80-sone på riksvei 3. Faren som var passasjer i bilen, forklarte at de var ute på øvelseskjøring. Han fikk beslaglagt førerkortet.

 

 

 

 

 

 

 -Helt uakseptabelt

- Jeg tror alle skjønner at dette er fullstendig uakseptabelt, både for de som satt i bilen og overfor alle andre som kjører på vegen. Dette er en hastighet som er langt over det som er normalt blant biler sjøl på riksveg 3 i Østerdalen, sier UP-sjef i Hedmark Ulf Erik Storbæk.

Kjøringa fant sted ved Steinvik ved 21-tida onsdag kveld, og farten ble målt over to kilometer.

UP stoppet bilen og både far og sønn fikk kjøreforbud. Det var to passasjerer i bilen under kjøringen. Siden ingen av dem hadde førerkort ba politiet om at bilen måtte stå igjen.

Ble tatt igjen

Men de lot ikke bilen stå igjen. For litt senere på kvelden, ble samme bil med samme fører stanset av en annen UP-patrulje på riksvei 3 ved Åsta.

18-åringen blir nå anmeldt for kjøring uten gyldig førerkort og faren mista førerkortet han hadde. Dessuten risikerer de begge nå å måtte sone i fengsel for kjøringen.

 

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Mistillit til Listhaug

  KrFs delegater til fylkesårsmøtene i Hedmark og Oppland mener landet ikke er tjent med Listhaug som justisminister. I dag ba de fylkeslederne gi beskjed til partiledelsen om at Listhaug må omplasseres.

  Ivar Aars på talerstolen fylkesårsmøtet KrF
  Foto: Jorun Vang / NRK
 • Tredjeplass for Flugstad Østberg

  Det ble en tredjeplass på Ingvild Flugstad Østberg under dagens verdenscuprenn i langrenn i Falun, 10 kilometer klassisk. Krista Pärmakoski vant foran Marit Bjørgen.

 • Kowalczyk vant kvinneklassen

  Polske Justyna Kowalczyk vant kvinneklassen i Birkebeinerrennet. På de neste plassene fulgte Katerina Smutna og Astrid Øyre Slind.