NRK Meny
Normal

Øvelseskjørte i 146 km/t!

Både far og sønn risikerer fengsel etter at en 18-åring øvelseskjørte med faren i 146 km/t på rv 3 i Østerdalen.

Politiet tar råkjørere (Illustrasjon)
Foto: Aas, Erlend / Scanpix

18-åringen ble stanset av UP etter å ha blitt målt til 146 kilometer i timen over to kilometer i ei 80-sone på riksvei 3. Faren som var passasjer i bilen, forklarte at de var ute på øvelseskjøring. Han fikk beslaglagt førerkortet.

 

 

 

 

 

 

 -Helt uakseptabelt

- Jeg tror alle skjønner at dette er fullstendig uakseptabelt, både for de som satt i bilen og overfor alle andre som kjører på vegen. Dette er en hastighet som er langt over det som er normalt blant biler sjøl på riksveg 3 i Østerdalen, sier UP-sjef i Hedmark Ulf Erik Storbæk.

Kjøringa fant sted ved Steinvik ved 21-tida onsdag kveld, og farten ble målt over to kilometer.

UP stoppet bilen og både far og sønn fikk kjøreforbud. Det var to passasjerer i bilen under kjøringen. Siden ingen av dem hadde førerkort ba politiet om at bilen måtte stå igjen.

Ble tatt igjen

Men de lot ikke bilen stå igjen. For litt senere på kvelden, ble samme bil med samme fører stanset av en annen UP-patrulje på riksvei 3 ved Åsta.

18-åringen blir nå anmeldt for kjøring uten gyldig førerkort og faren mista førerkortet han hadde. Dessuten risikerer de begge nå å måtte sone i fengsel for kjøringen.

 

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Jansrud taper hele veien

  Han leder med 24 hundredeler på andre mellomtid, men hundredelene er ikke på Jansruds side. Han er til slutt 89 hundredeler bak i mål.

  Se målgangen til Kjetil Jansrud her
 • Ber om strenge straffer

  Aktor Helge Eidsvaag mener cannabisplantasjene i Odalen var så proffe at han ber om lange straffer for de tiltalte. Ifølge Glåmdalen la Eidsvag ned påstand om straff på mellom snaut fire og drøyt fire år i fengsel for de fire, som har erkjent å ha tatt del i dyrkingen.

 • Rumenere siktet for 50 lovbrudd

  To menn som trolig sto bak tre innbrudd i Kongsvinger i fjor er tatt, skriver Glåmdalen. Framgangsmåten var lik flere innbrudd i drammensområdet og politiet der har varetektsfengsla og sikta to rumenere for 50 lovbrudd fra mai 2016 til novemner 2017.