NRK Meny
Normal

Otta: Ny evakuering

Politiet har nå evakuert beboerne fra ytterligere fem boliger i Otta.

Ras Otta 2.5.08
Foto: Geir Olav Slåen, NRK

I følge lensmann Ragnar Andreassen har en bekk vokst så kraftig i ettermiddag og kveld, at den truer flere hus.

Flere boliger i faresonen

To boliger er direkte truet av bekken. 4-5 andre boliger kan også være i faresonen, i følge politet.

Ustabil situasjon

Lensmann Ragnar Andreassen sier til NRK i kveld at situasjonen i området plutselig er blitt ustabil igjen.

-En bekk har vokst så kraftig at den har delt seg, og laget enog truer nå flere hus. Det ene bekkeløpet går rett mot et område med løsmasser, noe som kan utløse nye ras, sier Andreassen.

Kommer ikke til med maskiner

Mannskaper arbeider nå med å temme bekken. I følge lensmann Andreassen er problemet nå at de ikke kommer til med maskiner der bekken har delt seg. Derfor klarer de heller ikke å lede vannet vekk fra boligområdet.

Kontinuerlig vakt

Mannskaper fra politiet, Røde Kors og Sel kommune holder nå kontinuerlig vakt i de rasutsatte områdene på Otta.

Skulle være trygt

De fleste av de 150 personene som ble evakuert fra hjemmene sine på grunn av raset i natt, fikk flytte hjem i ettermiddag. Geologer fra Norges Geotekniske Institutt, som har undersøkt rasområdet i Otta i hele dag, sier situasjonen skal være trygg.

Evakuert Vågå

I Vågå kommune ble en familie ved Sundejordet evakuert i kveld, etter at det gikk et ras ved fylkesvei 436. Veien er stengt.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Ras over vegen i Bøverdalen

  Fylkesveg 55 i Bøverdalen er åpen igjen etter at et mindre ras stengte deler av vegen tidligere i kveld. Ingen personer eller kjøretøy var berørt.

 • Snøras på Tronfjell og Dombås

  Både ved Tronfjell i Alvdal og ved Grønseterhøe i Dombås er det meldt om snøskred i kveld. Skredet ved Tronfjell er sjekket ut av Røde Kors og politi, luftambulansen har søkt over området i Dombås. Det er ikke spor av folk i eller ved skredet noen av stedene, melder politiet.

 • Kronprinsen besøkte Budor

  Kronprins Haakon besøkte Røde Kors sin hytte på Budor i Løten i dag. Her fikk han blant annet vite hvor mange som rykker ut for å hjelpe påsketuristene. –Jobben hjelpekorpsene gjør for at vi andre kan ferdes trygt i fjellet er veldig viktig, sa kronprinsen.

  Kronprins Haakon besøker Røde Kors på Budor
  Foto: Frode Meskau / NRK