NRK Meny
Normal

Østby med 5. plass i taekwondo

Jan Åge Østby fra Våler ble nummer fem i VM i taekwondo.

 

Østby dro til VM i taekwondo teknikk i Korea med håp om å bli blant de 15 beste. Nå kan 32-åringen fra Våler se seg godt fornøyd med tirsdagens 5. plass.

Østby imponerte stort i de innledende rundene og ble blant de åtte beste som gikk til finalen. I finalen kom han på en sterk femteplass.

- Med tanke på hvilke ressurser Norge har i forhold til de nasjoner vi konkurrerer mot, har Jan Åge Østby gjort en kjempeprestasjon, sier sportssjef Dag Jacobsen i Norges Kampsportforbund til NTB.

 Det deltar 59 nasjoner i verdensmesterskapet, og Østby deltar i den største klassen med 40 deltakere.

Teknikk er en krevende teknisk idrett som går ut på at utøvere konkurrerer mot hverandre ved å vise et innøvd program med taekwondo teknikker. Konkurransen er oppdelt i beltegrader, alder og kjønn. Den utøver som oppnår høyest poengsum vinner.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Mot kald helg

    Det blir stort sett kuldegrader i Hedmark og Oppland i helga, seier meteorologen. Laurdag blir det truleg skya med enkelte sludd og snøbyer, og det kan også bli tåke i låglandet. Men likevel kan vi vente nokre solgløtt inn i mellom. Søndagen blir det bra vêr ifølgje meteorologen.

  • Elg langs vegane

    Det er mykje elg som går langs vegane i både Hedmark og Oppland i ettermiddag. Vegvesenet ber bilistar vere obs på dyra, og seier det mellom andre stadar er elg ved vegen på Rv 3 i Gjøvik-området, Rv 4 ved Harestua og langs E6 ved Brumunddal.

  • Trafikken går sakte

    PÅ E6 mellom Kolomoen og Harmar er det saktegåande trafikk. Det er stor trafikk gjennom vegarbeidsområdet, og køen heng igjen etter oppryddinga ved Uthus i Stange tidlegare i ettermiddag.