NRK Meny
Normal

Verdensmesteren velger skolen og trapper ned

20 år gamle Oskar Svendsen fra Lillehammer ble verdensmester i sykling som 18-åring. Nå trapper han ned, og satser på skolen.

Oskar Svendsen

Oskar Svendsen tetet tidlig et svært høyt o2-opptak.

Foto: Sørenes / Arne

Det skriver ProCycling.no på sine nettsider i dag.

Sykkeltalentet fra Lillehammer vil prioritere skolen det neste året. I stedet for lange, harde økter på sykkelen, forbereder han seg til eksamen i årsstudium psykologi ved NTNU i Trondheim.

Oskar Svendsen

Oskar Svendsen ble verdensmester som 18-åring.

Foto: FRANCK FIFE / Afp

– Neste år vil jeg fokusere på skolen, og kanskje i årene etter det og. Men jeg kommer til å holde meg i form med løping, styrke og litt sykling. Det blir kanskje ikke så mye sykling i vinter, men jeg har lyst til å kjøre noen ritt neste år, sier Svendsen til procycling.no.

Ikke i Joker-stallen

Svendsen ble sensasjonelt verdensmester for junior i Valkenburg i 2012. De neste to åra syklet han for Team Joker. Tidligere i år ble det klart at han ikke var med i stallen videre.

Neste år vil jeg fokusere på skolen, og kanskje i årene etter det og

Tidligere verdensmester Oskar Svendsen

Til procycling.no sier Svendsen at han trapper ned neste år, men at han fortsatt ikke har bestemt seg for om han legger opp som toppsyklist.

Svendsen ble ikke tatt ut til VM, og har slitt med motivasjonen.

Sykle for Lillehammer

ProCycling skriver at Svendsen har snakket med trener Lars Stensløkken og David Tofthagen i Lillehammer CK i helga. Han vil konkurrere for moderklubben neste år.

- Jeg ønsker å satse litt mer på alternative typer ritt. Jeg synes både det er gøy både å sykle og konkurrere, men ettersom treningen ikke er førsteprioritet akkurat nå, lar det seg ikke gjøre som toppidrettsutøver, sier Svendsen til ProCycling.

Om han til slutt velger å legge opp, vet han ikke. En pause blir det i alle fall.

Under kan du se Svendsen i et innslag fra 2012:

Juniorverdensmester i landeveissykling, Oskar Svendsen fra Lillehammer, har et oksygenopptak som overgår de fleste. Nå fortsetter han med svært gode tester.