NRK Meny
Normal

Politiet: – Organisert råkjøring herjer Gudbrandsdalen

Politiet har flere ganger den siste tiden stoppet israelske råkjørere i tysk-registrerte Porscher i Gudbrandsdalen.

Organisert råkjøring

TYSK PORSCHE: En av de tyskregistrerte bilene som har kjørt i Ottadalen den siste tida.

Foto: Hans Erik Kjosbakken / Fjuken

– Den organiserte råkjøringen har preget trafikkbildet i Sør-Norge over noen uker. Det har vært tysk-registrerte Porscher kjørt av israelere. Det er også ilagt straffereaksjoner mot enkelte av førerne, sier operasjonsleder Jørgen Berg ved Innlandet politidistrikt.

Stygge forbikjøringer

Onsdag ble en av råkjørerne stoppet i Ottadalen og ilagt en bot på 10.000 kroner og seks måneders kjøreforbud i Norge. Ifølge Berg er det utenlandske reiseselskap som står bak. Det hele virker organisert.

– Det går i svært høy hastighet og stygge forbikjøringer, noen ganger bærer det også preg av kappkjøringer. I tillegg er det indikasjoner på at de kjører med en frontbil for å se etter politi og eventuelle kontroller. De vet hva de driver med og kjenner godt til norske trafikkregler.

Straffereaksjoner

Politiet vurderer nå å benytte enda sterkere virkemidler.

– Vi har kontaktet det israelske reiseselskapet som arrangør av denne gjengen. Om dette fortsetter må vi gå litt hardere til verks og vurdere om vi har noen muligheter til å stanse hele følget, inndra nøkler og biler.

Operasjonsleder Berg forteller at politiet ser svært alvorlig på saken.

- Risikoen for at det skjer en alvorlig ulykke er stor, sier han.

Avviser organisert råkjøring

NRK har i dag vært i kontakt med reiseselskapet Porsche Travel Club, som ifølge politiet arrangerer turene. Selskapet, som holder til i Stuttgart i Tyskland, forteller at reisene skal gi eventyrlige kjøreopplevelser med luksuriøse biler på spennende veier.

Reisene arrangeres en rekke steder rundt omkring i verden, blant annet i Gudbrandsdalen. Porsche Travel Club avviser at dette er organisert råkjøring, men synes det er beklagelig at deltagerne ikke alltid overholder fartsgrensen i Norge.