NRK Meny
Normal

Manglet varetektsplass – ordnet en selv i et rør

Politiet på Hamar manglet varetektsplass. Da ordnet den unge mannen selv en alternativ celle.

Alternativ glattcelle inni et rør

INGEN LEDIGE VARETEKTSPLASSER: Da løste mannen problemet selv, og fant seg til rette inni dette ventilasjonsrøret.

Foto: Politiet

I midten av oktober pågrep Hamar-politiet tre unge rumenere mistenkt for en serie innbruddstyverier. Tingretten ga politiet medhold i å holde rumenerne varetektsfengslet frem til hovedforhandling som ble berammet til 5. november.

Men fengslene var fulle, og politiet klarte bare å få varetektscelle til to av de tre mennene. Dermed så politiet ingen annen løsning enn å løslate tredjemann, med stevning og tydelig forklaring om at politiet forventet å se ham i retten tre uker senere, skriver politiforum.no.

Bare rør

Noen dager senere, oppdaget politihusets vaktmester noe uvanlig ved et ventilasjonsrør som lå bak i den åpne politigarasjen. Hele den ene enden var dekket til med sølvtape. Men når vaktmesteren kikket inn i den åpne enden, så han en sovepose, en hodepute og en bærepose med druer inne i røret. Tydelige tegn på at røret ble brukt til overnatting og ly mot høstregn og vind, skriver politiforum.no.

Ventilasjonsrør inni garasje

KREATIVT: Inni dette røret i garasjen ved politistasjonen, fant mannen seg til rette.

Foto: Politiet

Senere på dagen så politistasjonssjefen en ukjent person på tur ut fra området ved politigarasjen. Det viste seg å være den løslatte rumeneren.

– Et dilemma

Politiet klarte å få rumeneren til å forstå at garasjen utenfor politihuset ikke er stedet å oppholde seg frem til straffesaken starter.

− Egentlig er jo dette et dilemma. Det er åpenbart at mannen ikke har midler til å forsørge seg selv. Men vi finner ikke varetektsplass til ham, og vi kan ikke starte utvisningssak nå, for så å måtte hente ham tilbake når rettssaken starter. Hvor han er nå, vet jeg ikke, sier politistasjonssjef, Bjørn Lier, til politiforum.no.

Han forteller at vaktmesteren har tømt røret og satt det på høykant.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

Video fra Hedmark og Oppland

Elena fra Lillehammer er opptatt av de små bedriftene
Nils Thore Jansson fra Finnskogen mener mye om mangt, særlig om politikere og sentralisering.
Bar Hassan fra Follebu skal stemme for første gang