NRK Meny
Normal

DIREKTE NÅ: Ordførerdyst på NRK!

Hvem får det til og hvem bommer? Liker de hverandre eller blir det bare krangling? Hør og se ordførerne i Lillehammer, Gjøvik og Hamar diskutere byutvikling, direkte i ettermiddagssendinga og på nett-TV onsdag fra klokka 16.00.

Ordførerne i Mjøsbyene diskuterer byutvikling direkte i ettermiddagssendinga på radio og i nett-TV.

Ordfører i Gjøvik Bjørn Iddberg, ordfører i Hamar, Morten Aspeli og ordfører i Lillehammer, Espen Granberg Johnsen diskuterer byutvikling.

Byutvikling er en høyaktuell problemstilling i Innlandet, og ikke minst i Mjøsbyene Hamar, Gjøvik og Lillehammer. Debatten begynner ca. klokka 16.15, men vi sender direkte fra klokka 16.00.

Det er en kjent sak at de tre byene ikke alltid samarbeider like godt, men heller skyter piggene ut og konkurrerer om å være best. Samtidig er de avhengige av hverandre for å stå frem som en attraktiv region og et felles arbeidsmarked.

Hva syns ordførerne om hverandre?

Debatten deles inn i tre bolker:

 1. Byutvikling og bykampen. Hvordan skape et levende bysentrum? Er kjøpesenter en god ting eller ikke? Hva må til for å trekke folk til sentrum?
 2. Hvordan få folk til å bo i Mjøsbyene? Skal man tømme distriktene? Få pendlerne til å flytte i stedet for å pendle? Få inn flere innvandrere?
 3. Hva synes ordførerne om hverandre og de respektive byene? Hva kan de samarbeide om?

De tre ordførerne, som alle representerer Arbeiderpartiet, stiller til dyst i studio på Lillehammer onsdag ettermiddag.

Debatten kan du følge direkte i ettermiddagssendinga på radio og her på våre nettsider. Radiosendinga filmes og streames direkte i nett-TV.

Still spørsmål og si din mening

Alt skjer direkte og DU kan komme med dine innspill og spørsmål til ordførerne eller programleder Madeleine Cederström. Du kan skrive på Facebook, sende SMS eller e-post.

Selv har programlederen store forventninger til debatten og tror det kommer til å bli god temperatur i studio.

– Jeg håper de kommer til å krangle litt, for så å klemme og bli venner igjen, gliser hun.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Ministeren legger ikke føringer

  Kommunalminister Jan Tore Sanner ønsker ikke å legge føringer for hvordan arbeidsplasser og funksjoner fordeles i Hedmark og Oppland når de to fylkene slås sammen. Forhandlingsutvalgene var i dag i møte med ministeren. – Ingen tvil om at vi har mange vanskelige oppgaver foran oss. Det vanskeligste er å fordele arbeidsplasser, sier fylkesråd i Hedmark, Aasa Gjestvang.

  En delegasjon fra Hedmark og Oppland på besøk hos kommunalminister Jan Tore Sanne
  Foto: Stein S. Schinstad / NRK
 • Palestinere mot Trump i Gjøvik

  Omlag 50 personer deltok i en markering i Gjøvik torsdag kveld mot Donald Trumps anerkjennelse av Jerusalem som Israels hovedstad. Palestinakomiteen i Oppland sto bak demonstrasjonen. De mener den norske regjeringa må gripe inn i fredsprosessen i området.

  Palestinademonstrasjon Gjøvik
  Foto: Mohammad Alkordi
 • Tre til sjekk etter trafikkulykke

  Tre personer er sendt til legevakt for en sjekk etter et trafikkuhell Moelv sentrum i ettermiddag. To biler var involvert i uhellet og trafikken dirigeres forbi stedet.