NRK Meny
Normal

Ordfører gikk 64 mil: – Måtte kjøpe ny shorts underveis

TRONDHEIM (NRK): En storkjefta ordfører fra Toten tapte et veddemål mot revygjengen Urbane Totninger og måtte gå helt til Trondheim. Det medførte færre kilo og bedre form!

Hans Seierstad ved Nidarosdomen

LYKKELIG: Hans Seierstad er glad og mange kilo lettere etter å ha vandra pilegrimsleden fra Oslo til Trondheim.

Foto: Jorun Vang / NRK

– Det er veldig godt å komme fram, men samtidig vemodig. Jeg ble rørt da jeg så utover Trondheim og hadde bare lyst å bare være stille, sier en fornøyd, men sliten Hans Seierstad.

Hans Seierstad bader på pilegrimstur

Hans Seierstad tar et bad i Kyvatnet, 6 km fra Trondheim.

Foto: Jorun Vang / NRK

Tapte veddemål

Senterparti-ordføreren i Østre Toten veddet i fjor på at dersom Urbane Totninger fikk mer enn 30.000 besøkende på sommershowet sitt på Kapp, skulle han gå pilegrimsleden fra Oslo til Trondheim. Det gjorde de og den siste måneden har ordføreren gått hele strekningen på 643 kilometer. Den siste etappen på drøyt 20 kilometer fra Sunde til Trondheim ble tilbakelagt mandag.

Seierstad står på et utkikkspunkt med utsikt over Gudbrandsdalen i bakgrunnen

PILEGRIMSLEDEN TIL TRONDHEIM: Hans Seierstad fulgte Pilgrimsleden fra Oslo til Trondheim.

Foto: Privat

Gått seg i form

Hans Seierstad sier han ikke trente så mye som han burde før turen, men at han har gått seg i form.

– Sekken føles lettere nå og jeg har måttet kjøpe ny shorts underveis fordi den gamle holdt på å falle av meg, sier han.

Ordfører Hans Seierstad er ikke redd for å være stor i kjeften når han er innafor festivalteltet til sommerrevyen Urbane Totninger.

Hans Seierstad blir tatovert

TATOVERTE KOMMUNEVÅPENET: Etter å ha tapt det første veddemålet måtte Hans Seierstad tatovere kommunevåpenet til Østre Toten på armen.

Foto: Arvid Torsgard / NRK

I 2010 måtte han tatovere kommunevåpenet på armen etter å ha tapt et liknende veddemål med revygjengen på Toten. I fjor veddet han altså på å gå hele pilegrimsleden fra Oslo til Trondheim

– Jeg var nok litt stor i kjeften, innrømmet ordføreren underveis på ferden.

Bløt tur

– Det har vært bløtt, og langt og vondt, men det har vært en fantastisk reise. Selv om jeg til tider har følt med som en eremitt, har jeg lært å sette pris på å være alene og fått tid til å tenke over livet, sier Hans Seierstad. Han sier han har kommet nærmere seg selv og naturen.

– Det å være ute i så mange døgn er godt og du kommer på en måte tilbake til selve livet, men jeg kommer nok ikke til å gå på tredemølle i morgen, sier ordfører i Østre Toten, Hans Seierstad.

Hans Seierstad har gått hele veien fra Oslo. Han og svoger Johannes Huuse på siste etappen inn mot målet

FIKK REISEFØLGE: Ordføreren fikk følge med svoger Johannes Huuse fra Hundorp til Trondheim.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • NSB-kritikk på grunn av fulle tog

    Passasjerer kritiserer NSB etter at 1507-toget Lillehammer-Oslo var stappfullt fordi fem av ti vogner måtte settes inn på en annen strekning med driftsproblemer. Pressetalsperson Åge-Christoffer Lundeby i NSB erkjenner at de burde satt inn busser.

  • Fire domfelt etter tjuveri i Skåbu

    Tre av de fire rumenerne som ble pågrepet med tjuvgods i Skåbu i november, er dømt til fengsel i ti måneder. Den siste og yngste av dem idømmes ni måneders fengsel. Det skriver Dølen(abonnement). Alle fire får 50 dager i varetekt trukket fra dommen.

  • Utmerkelse til Heidal Ysteri

    Heidal Ysteri fikk utmerkelsen Norsk Spesialitet fra Matmerk i dag. Det var landbruksministeren som delte ut prisen under Grüne Woche i Berlin. Ysteriet får heder for rømmegrøt, prim og brunost produsert i Heidal.