NRK Meny
Normal

Ordfører ble beroliget av samferdselsministeren

Ordføreren i Elverum er lettet etter at samferdselsministeren i dag lovet rask progresjon og statlige milder til bygging av riksvei 3/25.

Erik Hanstad

Elverum Erik Hanstad har følt usikkerhet rundt utbyggingen av riksvei 3/25, men føler seg beroliget etter å ha møtt samferdselsministeren i dag.

Foto: Linda Vespestad / NRK

I dag møtte ordfører i Elverum Erik Hanstad samferdselminister Ketil Solvik Olsen. Agendaen var å få en bekreftelse rundt planleggingen og utbyggingen av en firefelts riksvei 3/25. I fjor ble det kjent at det er satt av nesten to milliarder kroner til den nye vegen de neste fire årene, men siden den gang har ordføreren blitt usikker rundt fremdriften.

– Det har vært mye diskusjoner og en uheldig usikkerhet. Derfor var det et svært godt møte i dag, og nå ser vi fremover med positive øyne, sier en lettet ordfører til NRK.

Riksvei 25 mellom Hamar og Elverum

Det skal bygges firefelts vei på riksvei 3/25. Det er lokalpolitikere svært glad for.

Foto: Mette Finborud Børresen

Bekymring rundt OPS

Han har blant annet vært bekymring for om OPS (Offentlig–privat samarbeid for å finansiere bygging av offentlige bygninger og veier) ville være forsinkende for prosessen.

– Men vi har fått de forsikringene vi har ønsket, både når det gjelder budsjettering og at oppstarten vil skje som planlagt.

Minister Solvik Olsen sier også at det var viktig å få på plass møtet.

– Vi har sagt som regjering at vi skal bygge vei raskere og bedre enn det som har vært lagt opp til, det er viktig å formidle at det er målet vårt også for denne strekningen.

Han sier at han selv har vært på befaring og kjørt strekningen flere ganger, og han vet dermed at det er behov for utbygging.

Ketil Solvik Olsen

Samferdselsminister Ketil Solvik Olsen signaliserte i et møte i dag at det vil komme statlige midler til byggingen av riksvei 3/25 det inneværende året. Det er et år tidligere enn det som er nedfelt i handlingsplanen.

Foto: NRK

– OPS går raskere

Ministeren sier også at OPS ikke må tolkes som et usikkerhetsmoment.

– Erfaringsmessig har OPS-prosjekter blitt gjennomført raskere enn andre. Bompengeselskapet skal her forskuttere 100 millioner, men blir det nødvendig kommer vi til å gå inn med statlige midler, for å sikre fremdriften.

Han mener usikkerheten har blitt skapt av lokale politikere og flere lokalaviser.

– Nå fikk vi ryddet opp i den usikkerheten, så må vi sammen juble for at man kan sette spaden i jorda, i stedet for å lage støy.

Viktig for beredskap

Ordfører Hanstad sier at en firefelts vei vil bli svært viktig – for hele regionen.

– Det er viktig sett fra et beredskapsperspektiv, dette er nå en sterkt trafikkbelastet vei uten omkjøringsmuligheter, og med relativt stor ulykkesfrekvens. For oss i Elverum er det også veldig viktig for næringsvirksomheten. Så dette blir bra for alle parter, avslutter Hanstad.

Det blir ingen forsinkelser for utbyggingen av rv 3/25

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

Video fra Hedmark og Oppland

Elena fra Lillehammer er opptatt av de små bedriftene
Nils Thore Jansson fra Finnskogen mener mye om mangt, særlig om politikere og sentralisering.
Bar Hassan fra Follebu skal stemme for første gang