NRK Meny
Normal

Høytidelig åpning av nytt fuglebrett

At ordførere flyr høyt og lavt og åpner ting, er en kjent sak. At ordføreren i Nord-Fron skulle møte opp og åpne et fuglebrett i bygda i dag, var mer overraskende.

Ordføreren i Nord-Fron møtte opp for å åpne et fuglehus i Toksegrenda

KLIPPET SNORA: Ordfører Rune Støstad kastet om planene sine, tok med seg et musikalsk innslag og klippet snora ved åpning av fuglebrettet i Toksegrenda – selvsagt med nebbtang.

Bjørn Kjellson Sletten bor i et hus i Toksegrenda på Vinstra i Gudbrandsdalen. Han er en kreativ fyr, og da han hadde anskaffet seg nytt fuglebrett, slo det ham raskt at det burde åpnes på høytidelig vis.

Så tenkt – så gjort.

På Facebook skrev Bjørn en slags invitasjon til åpning i dag, der han mer enn antyder at ordføreren bør ta turen for å få stilt snorklippings-lysten sin før jul.

Det er ikke mer enn noen dager siden ordfører Rune Støstad var sentral i åpningen av ny E6 gjennom Gudbrandsdalen.

I rekka tå storslagne opningsfestar med snorklipping er turen i dag kome til det nye fuglebrettet heime hos oss i Svingen. Eg reknar med at ordførar Støstad nå har alvorlege abstinensar etter fleire dagar utta butikk- eller vegopningar, og kjem for å klyppe snora (med nebbtang, sjølvsagt). Det blir servert gløgg, heilgrilla trost og tilslørte bondepiker basert på nedfallssmular frå fuglebrettet. Vel møtt!

Bjørn Kjellson Sletten på Facebook

Og ordføreren kom

Lagde fuglehus - ba ordføreren

MANNEN BAK: Dette er Bjørn Kjellson Sletten, mannen som tenkte han skulle gjøre litt mer ut av et fuglehus som skulle tas i bruk, enn bare å henge det opp.

Foto: PRIVAT
Rune Støstad, Nord-Fron Ap

ÅPNEREN: Rune Støstad var ikke i tvil om å bidra med det han kunne da han ble invitert til å åpne et fuglehus i bygda i ettermiddag.

Foto: Terje Gording Hong

Bjørn var nok ikke helt sikker på om ordføreren kom til å prioritere fuglehusåpning i førjulsstria, men for ordføreren var valget krystallklart.

– Jeg var aldri i tvil om å delta på fuglehusåpningen og rakk det mellom to møter. Dette var veldig artig og morsomt, sier ordfører for store og små saker i Nord-Fron, Rune Støstad mellom latterkulene.

Støstad slapp som sagt alt han hadde i hendene da han fikk invitasjonen, og tenkte han måtte skaffe noe underholdning i tillegg.

Han ringte Vegard Moshagen, som for øvrig var kunstnerisk ansvarlig for åpningen av nye E6 gjennom Gudbrandsdalen i helga, og spurte om han ville være med. Og det ville han. Moshagen fant fram trekkspill og fugledrakt, Støstad kjøpte meiseboller og forberedte åpningstale, før de to trippet inn på tunet til Bjørn i ettermiddag.

Hedrer folk fra Vinstra

Det sies at en god latter forlenger livet, og stemmer det kommer de til å leve lenge i Toksegrenda. Latteren satt nemlig løst blant de fremmøtte.

Og ordføreren er ikke sein med å fortelle hvorfor det var så lett å bli med på dette.

– Det som Bjørn har gjort her viser bare hvor utrolig mange artige, kreative og lekne folk som bor på Vinstra! Slike ting må vi bare støtte opp om, avslutter Rune Støstad.

Fuglehus åpnet i dag

FLOTT: Sjølsagt var rød snor på plass rundt fuglehuset så ordføreren skulle ha noe å klippe da den høytidelige åpningen skulle finne sted.

Foto: PRIVAT