NRK Meny
Normal

OPPRYKKSFEST: – Ubeskrivelig deilig!

GJØVIK (NRK): Suverene Elverum er etter 5-0 mot Gjøvik-Lyn klare for 1. divisjon i fotball neste sesong. Spillergruppa jubler – og i kveld ryker kapteinens bart.

Elverum fotball jubler

JUBELBRØL: Det er lov å slippe jubelen løs når du har scoret fem mål og sikret opprykk til 1. divisjon. Elverum var knusende overlegne mot Gjøvik-Lyn og hamret inn fem mål.

Foto: Frode Meskau / NRK

Elverum har hatt en knallsesong fra første spark på ballen i årets 2. divisjon i fotball.

Etter ni serierunder satte de ny rekord med ni seire og den smått utrolige målforskjellen 27-0. Selv om det ble noen poengtap utover i sesongen har ledelsen aldri vært truet, og lørdag ettermiddag ble de klare for 1. divisjon – tre serierunder før slutt.

– Nå er det ubeskrivelig deilig. Dette har vi jobbet hardt for. All ære til spillerne, til støtteapparatet og hele klubben. Det har vært et fantastisk år, sier trener Tore Fossum til NRK.

Kapteinens bart ryker

Også kaptein Ulrik Balstad strålte da NRK fikk en prat med ham like etter at kampen ble blåst av, og jubelscenene utspant seg.

– Opprykket har ligget i bakhodet lenge. Og nå har vi endelig avgjort det, sier en lettet kaptein.

Han forklarer suksessen og Elverums fantastiske sesong på følgende måte:

– Vi har jobbet steinhardt siden desember. Det klaffet allerede i første serierunde, og siden har det egentlig bare gått en vei.

Hva så med feiringen i kveld? Jo, den vil blant annet innebære fjerning av kapteinens «opprykksbart».

– Jeg startet å spare skjegg helt i begynnelsen av sesongen helt til vi tapte, og det var jo først langt ut i juni. Siden da har jeg kjørt bart, og den har jeg sagt at skulle ryke først når vi rykker opp. Gutta har klødd etter å ta den lenge. Så den ryker nok i kveld!

(artikkelen fortsetter under bildet)

Ulrik Balstad

BARTFAGER: Elverums kaptein Ulrik Balstad har spart seg opp en solid trønderbart siden juni. Nå som opprykket er klart blir det imidlertid bartklipping og fest lørdag kveld.

Foto: Frode Meskau / NRK

Løsnet etter en halvtime

Det tok ganske nøyaktig en halvtime før Elverum klarte å omsette det spillemessige overtaket mot Gjøvk-Lyn i scoring. Med et flott hodestøt stanget Jonas Enkerud Elverum i ledelsen.

Få minutter før pause kom en ny scoring, også denne gangen på en heading. Erlend Eggen Persgård raget høyt på en corner og la på til 2-0.

Derfra og inn ble det lett for hvittrøyene. Like etter sidebytte ble Jonas Enkerud spilt alene gjennom og satte inn sitt andre mål.

Og Elverum ga seg ikke før det sto 5-0 på resultattavla. Få minutter før dommeren blåste av kom en glitrende scoring signert Robin Hjelmeseth, og feiringen kunne for alvor starte.

NB: I inneværende sesong er det to lag fra Innlandet som spiller i 1. divisjon, Kongsvinger og Raufoss. Kongsvinger er på 5. plass på tabellen, mens Raufoss ligger på sisteplass og rykker med all sannsynlighet ned. Med Elverums opprykk er man sikret to lag fra Innlandet i 1. divisjon også neste sesong.