NRK Meny
Normal

Oppland Unge Høyre ber de voksne roe seg ned

Ungdomspartiet mener konflikten rundt nominasjonsprosessen er uheldig og sier at det ikke finnes en strid mellom by og bygd, slik enkelte hevder.

Fylkesleder i Oppland Unge Høyre, Orchide Juliana Zubor

IKKE KONFLIKT: Fylkesleder i Oppland Unge Høyre, Orchide Juliana Zubor, forteller at det ikke er en konflikt mellom by og bygd innad i Høyre. Dette til tross for at flere partiveteraner har meldt seg ut fordi de føler distriktsnorge blir nedprioritert.

Foto: Hauk Kvien Skrefsrud / NRK

Fylkesleder i Oppland Unge Høyre, Orchide Juliana Zubor, mener konflikten i Høyre er uheldig og forteller at ungdomspartiet hadde støttet toppkandidaten uansett hvem som hadde blitt valgt.

– Enkelte kan føle at nominasjonsmøtet var veldig personlig, men det hele handler om politikk sier hun.

Jørand Ødegård Lunde

UTE: Jørand Ødegård Lunde meldte seg ut av partiet i frustrasjon.

Foto: Kirsti Hovde

På nominasjonsmøtet søndag meldte partiveteran Jørand Ødegård Lunde fra Vang i Valdres seg ut av partiet, etter at hun fikk signaler om at flere prøvde å dytte henne nedover fylkestinglista. Striden startet allerede tidligere i høst da nominasjonsmøtet sa nei til å ha henne på førsteplass, til tross for at flertallet av lokallagene ønsket henne på topp.

– Vi i Unge Høyre følte at nominasjonsmøtet var som et vanlig møte. Folk blir valgt og ikke valgt og sånn er det bare, sier Zubor.

Synes ikke Høyre vraker distriktet

Hanne Velure fra Lesja trakk seg fra lista og flere andre partiveteraner trakk seg fra partiet, fordi de mener Høyre ikke har god nok geografisk balanse og at de blir skvist ut av partiet.

– Mange snakker om at det er en konflikt mellom distriktet og byene, men det er det jo ikke. Kari-Anne Jønnes er fra Bleiken, og det er jo heller ikke en by, ler Zubor og viser til kandidaten som ble valgt som fylkesordførerkandidat.

Jønnes selv har tidligere sagt til NRK at hun ikke mener at distrikts-Norge har tapt, med vrakingen av valdrisen Lunde.

– Jeg er vokst opp midt i en åker sju kilometer fra nærmeste butikk, så det er neppe noe særlig urbant.

Ungdommen fornøyd med nominasjonen

Selv er fylkeslederen i ungdomspartiet fornøyd med nominasjonsmøtet.

– Vi har tre stk. under tretti år på topp ti-lista. En kandidat på fjerde plass, en på femte og en på niende. Det er fint at Høyre prioriterer ungdommen på denne måten, sier hun.

Ungdomspartiet mener konflikten rundt nominasjonsprosessen er uheldig og sier at det ikke finnes en strid mellom by og bygd, slik enkelte hevder.