NRK Meny
Normal

Oppland Ap - nei til storsjukehus

I Oppland er det nå brei politisk motstand mot Sjukehuset Innlandets planer om et felles storsjukehus på Hedemarken.

 

 

Sjukehuset Innlandet
Foto: Torvild Sveen / NRK

I helga sa representantskapet i Oppland Arbeiderparti enstemmig nei til planene, og dermed er alle politiske partier i Oppland imot et storsjukehus.

Krever likeverd

Representantskapet i Oppland Ap krever i stedet likeverdige sjukehus i Elverum, Lillehammer, Gjøvik og Hamar. Årsmøtet i Oppland Arbeiderparti skal endelig behandle forslaget.

- Vi ønsker tvert i mot å utvikle de eksisterende sjukehusene til fullverdige sjukehus. Et storsjukehus vil tappe de eksisterende sjukehusene for ressurser og kompetanse. Dette er et klart budskap til helseminister Sylvia Brustad, sier stortingsrepresentant Torstein Rudihagen.

Stille om motstanden

Torbjørn Almlid, administrerende direktør i sykehuset Innlandet vil ikke kommentere motstanden mot et storsjukehus.

 

Torbjørn Almlid
Foto: Torvild Sveen / NRK

- Høringsrunden avsluttes 20 . mars og deretter vil vi i fred og ro systematisere tilbakemeldingene og diskutere det med styret, sier Almlid.

Leder i Hedmark Arbeiderparti, Reidar Åsgård ønsker ikke å kommentere forslaget og viser til at ei arbeidsgruppe i partiet skal levere sitt sjukehusforslag onsdag kveld. Forslaget skal endelig behandles på partiets årsmøte i slutten av måneden.

Målet er at planene for en ny sykehusstruktur skal være ferdig i løpet av et halvt år.

 

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Adam Douglas klar for Nobelkonsert

  Stjernekamp-vinneren Adam Douglas stepper inn for britiske RØMANS på kort varsel og skal spille sammen med Matoma fra Flisa på kvelden Nobel fredspriskonsert.

  Adam Douglas i finalen i Stjernekamp
  Foto: Julia Marie Naglestad / NRK
 • E6 Dombås delvis stengt

  Nordgående løp på E6 mellom Dombås og Dovre er stengt på grunn av et trafikkuhell nederst i Dombåsbakkene. Det er ikke meldt om personskade. Det er svært glatt på stedet og strøbil og bergingsbil er på veg.

 • Nekter å betale avgift

  Hver fjerde hytteeier nekter å betale den omstridte serviceavgiften i Ringsakfjellet til grunneier Pihl AS, skriver Hamar Arbeiderblad. Leder Jan Ove Holmen i Sjusjøen vel mener dette er et sterkt signal. Styrer i Pihl, Per Fineid sier de kommer til å purre og deretter sende saken til inkasso om nødvendig.

  Hyttefelt på Sjusjøen
  Foto: Bjørn Opsahl