NRK Meny
Normal

Oppklaringa av bildrap kan ta tid

– Dersom ikke gjerningsmannen melder seg kan oppklaringa av bildrapet i Sør-Odal ta lang tid, mener politijurist Iren Johnsen Dahl.

Avdøde Halvor Sva

Avdøde Halvor Sva

Foto: Privat

Politiet har spor å gå etter , men presiserer også tirsdag at det er viktig at folk fortsetter å tipse dem.

Tips om biler

– Det kommer fortløpende inn tips i saken, som vi sjekker ut og sammenholder med de opplysningene vi har fra før. Det har også kommet inn tips om biler, sier politijurtist Iren Johnsen Dahl.

Politiet har satt inn store ressurser for å finne ut hvem som kjørte ned og drepte 64 år gamle Halvor Johan Sva i Sør-Odal lørdag morgen. 10-15 lokale politifolk pluss etterforskere fra Kripos jobber nå med saken.

– Vi har satt alt vi har av tilgjengelige mannskaper på saken i håp om å løse den så raskt som mulig, sier Johnsen Dahl.

Politi leter etter spor og bevis

Politiet leter fortsatt etter spor for å finne drapssjåføren

Foto: Jan Egil Løbak

Lokal bilist?

Politijuristen vil ikke spekulere i hvorvidt det er en lokal bilist som står bak ugjerningen på den lille sideveien til E16. Men politiet presiserer at de har spor å gå etter.

– Men det er for tidlig i etterforskninga å gå ut med hvilke spor vi har, sier Johnsen Dahl.

Politiet ber bilisten som kjørte på Sva, og så stakk av, om å melde seg, for sin egen og den avdødes families del. Uten en innrømmelse kan etterforskninga ta tid, forteller politiet.

– Jeg forventer at denne etterforskningen vil ta tid, med mindre en gjerningsmann melder seg kan dette ta tid, sier politijuristen.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Bil på taket ved Skreifjellet

    En bil har havnet på taket på fylkesvei 33 ved Skreifjella rett sør for Falkentunnelen. En person var i bilen men vedkommende kom seg ut ved egen hjelp. Politiet melder om få trafikkale problemer.

  • Fengsel for å ha slått kona si

    En mann i 30 årene er i Glåmdal tingrett dømt til fengsel i 10 måneder etter å ha slått kona si. Kvinnen ble slått flere ganger i ansiktet og fikk blant annet sprukket trommehinne. Hun fryktet for livet sitt og rømte til en nabo.

  • Leter etter brannårsaken

    Politiet fortsetter i dag etterforksningen for å finne årsaken til brannen fredag på Metallco Aluminium på Eina i Vestre Toten der to ansatte omkom. Leder i etterforskingsseksjonen hos politiet i Gjøvik, Siv Opsahl sier det blir en vanskelig oppgave, men at politiet vil bruke den tida som trengs. I morgen vil KRIPOS bistå etterforskingen.