NRK Meny
Normal

Opphever fredning

Riksantikvaren har vedtatt å oppheve den midlertidige fredningen av Søre Elvdal kirke i Engerdal og stryke den fra lista over verneverdige kirker.

Riksantikvaren har opphevet fredningen av Søre Elvdal kirke i Engerdal
Foto: Joar Elgåen / NRK

Riksantikvaren gikk til sak mot menighetsrådet fordi de hadde sandblåst veggene i kirka, men tapte i retten i fjor.

I vedtaket heter det at det er utført endringer og inngrep i kirka som ikke er basert på antikvariske prinsipper, og at kirka er så forandret at den ikke lenger er noe aktuelt fredningsobjekt.

Lederen av Søre Elvdal menighetsråd, Eva Ås, sier hun er fornøyd med Riksantikvarens vedtak som gir menigheten råderett over tømmerkirka. 

 

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Dømt til fengsel

    Åtte menn er i Oslo tingrett dømt til fengsel mellom to og tolv år for å ha smuglet over 300 kg med narkotika. De ble stoppet i Kongsvinger for to år siden.

  • Utforkjøring Trysil

    2 personer er sendt til legesjekk, etter utforkjøring på riksveg 25 i Grambolia ved Nybergsund. Ulykken skjedde litt før klokka 11.00. Vegen var stengt en periode, men er nå åpen igjen for trafikk.

  • Trailer veltet i Vang i Valdres

    På E16 ved Kvismoen i Vang i Valdres har en semitrailer kjørt i grøfta og veltet inn igjen i vegbanen. Ifølge politiet er det ikke meldt om personskade. Det er snøslaps på stedet og trafikken dirigeres forbi.