NRK Meny
Normal

Omkom etter ulykke på rv.4

Føreren av den ene lastebilen er bekreftet omkommet etter to lastebiler var innblandet i en ulykke på rv.4 ved kjøpesenteret CC Gjøvik like nord for sentrum.

Personen som satt fastklemt er nå frigjort fra bilen og fraktet til sykehus. Riksvei 4 rett nord for Gjøvik vil bli stengt i lengre tid, melder politiet. Omkjøring blir skiltet.

GAFFELTRUCK LØSNET: En gaffeltruck som stod på hengeren til vogntoget løsnet og traff tømmerbile i fronten.

Sjåføren i tømmerbilen ble sittende fastklemt, men ble etter hvert frigjort. Rundt klokka 15.20 bekrefter politiet at sjåføren har omkommet.

Truffet av gaffeltruck

– Vogntoget som kom nordfra hadde en gaffeltruck på hengeren. Denne trucken har av en eller annen grunn løsnet og traff den motgående tømmerbilen i fronten, sier operasjonsleder ved politiet Innlandet, Bård Christiansen.

Det er foreløpig usikkert hva som var årsak til at gaffeltrucken løsnet. Sjåføren av den andre lastebilen er fysisk uskadd.

Pårørende til den omkomne sjåføren er ifølge politiet varslet.

Vegen kan bli stengt i flere timer

Alternativ rute er Fv 172 mellom Kallerud og Bråstad, også for større kjøretøy, melder Statens vegvesen.

En ulykkeskommisjon undersøker nå omstendighetene rundt ulykka, sier operasjonsleder ved politiet i Innlandet, Lars Olav Stepperud

Føreren av den ene lastebilen er bekreftet omkommet etter at to lastebiler kolliderte på rv.4 ved kjøpesenteret CC Gjøvik like nord for sentrum.
Kollisjon to lastebiler Gjøvik

RV.4 ER STENGT: Alternativ rute er Fv 172 mellom Kallerud og Bråstad

Foto: Arne Sørenes / NRK

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Kvinne i 30-åra funnet død

    En kvinne i 30-åra er funnet død i ei leilighet i Kongsvinger, bekrefter politiadvokat Wigdis Hjalmarsen i Innlandet politidistrikt. To personer er siktet i saken. Politiet har etterforsket saken i hele dag, og vil nå avhøre de to siktede personene.

  • Jansrud sølv i NM

    Kjetil Jansrud fra Vinstra ble nummer to i NM i utfor i Hafjell i dag. Jansrud var 0,16 sekunder bak vinneren, Adrian Smiseth Sejersted. Aksel Lund Svindal ble nummer tre.

    Kjetil Jansrud i Kvitfjell
    Foto: Ole Martin Sponberg / NRK